INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Home
  >  
Categorieën
  >  
Gewrichten
  >  
Joint Support Formula
Joint Support Formula
Joint Support Formula

Voor sterke en soepele gewrichten
Een verbeterde samenstelling, die uw gewrichten nog soepeler maakt

Hoeveelheid : 90 Tabletten 47.00 €
(58.58 US$)
In winkelmand

+Analysecertificaat

Deel uw ervaring
Joint Support Formula combineert de meest onderzochte ingrediënten, om uw gewrichten nog beter te kunnen ondersteunen.

¤ Glucosaminesulfaat is verwant aan de stof die de chondrocyten zelf van nature produceren. Het lichaam gebruikt de supplementen van glucosamine voor de aanmaak van proteoglycanen en glycosaminoglycanen in de kraakbeenweefsels. In het geval van artrose, wordt de aanmaak van glucosaminesulfaat vertraagd, hetgeen leidt tot een tekort. Door bepaalde mechanismen te blokkeren, vertraagt glucosamine de voortschrijding van de ziekte, en verlicht het de klachten.

¤ De stof chondroïtinesulfaat is een essentieel onderdeel van het kraakbeen. Het trekt water aan in de weefselstructuur, en stimuleert de aanmaak van kraakbeen. Het lijkt eveneens te kunnen voorkomen dat bepaalde enzymen het kraakbeen afbreken, en het vertraagt de achteruitgang van het kraakbeen.

¤ De stof methylsulfanylmethaan (MSM) is een zwavelhoudende werkstof. Gewrichten die zijn aangetast door artritis hebben een tekort aan zwavel. Wanneer men de hoeveelheid MSM aanvult gaat de achteruitgang minder snel. MSM is een natuurlijk smeermiddel, dat voor soepele gewrichten zorgt. Een combinatie van MSM en glucosamine beschermt de gewrichten en botten beter dan de aparte inname van elk van deze middelen. De supplementinname van MSM en glucosamine verminderde de pijn en de zwelling bij patiënten met matige gewrichtspijnen.

¤ Hyaluronzuur herstelt de hoeveelheid synoviale gewrichtsvloeistof, verbetert de viscositeit, en heeft een gunstig effect op de aanmaak van kraakbeen. Het gaat tevens de afbraak van kraakbeen tegen, heeft een ontstekingremmende werking en werkt pijnstillend.

¤ In epidemiologische studies is aangetoond dat in regio's waar de inname van borium onder of gelijk aan 1 mg is, de incidentie van artritis tussen de 20 en de 70 % ligt; in regio's waar de boriuminname tussen de 3 en 10 mg ligt, is de incidentie van artritis tussen de 0 en 10 %. Een dagelijkse supplementinname van 6 mg borium verlichtte de subjectieve klachten (pijn, bewegingsmogelijkheden) bij 50 % van de proefpersonen, tegenover 10 % bij een placebo-inname. Calcium fructoboraat is de boriumvorm die het beste door het lichaam wordt opgenomen.

¤ De vitamine C draagt bij aan een verlaging van de C-reactieve proteïne, een marker van ontstekingen (ontstekingscytokines vernietigen het kraakbeen en breken de gewrichtsvloeistof af). Een aanzienlijke inname van vitamine C lijkt eveneens de kans op het ontstaan van jicht te verkleinen (vorming van kristallen in de gewrichten, waardoor onstekingen en pijn ontstaat).

¤ Het mangaan (in de vorm van mangaansulfaat) speelt een belangrijke rol in de vorming van bindweefsel, en kan op die wijze klachten bij artritis helpen voorkomen, of bestaande klachten verminderen.

¤ De stof silicium is een mineraal dat essentieel is voor een gezonde weefselstructuur en de ontwikkeling van bindweefsel. Het is noodzakelijk voor de vorming van gewrichtskraakbeen. Samen met glucosamine kan het een heilzame werking hebben bij artritis.
Dagelijkse dosis: 3 tabletten
Aantal doses per potje: 30

Hoeveelheden per dosis

Glucosaminesulfaat (afkomstig uit de zee) 1 500 mg
Chondroïtinesulfaat (afkomstig uit de zee) 1 200 mg
Methylsulfanylmethaan (MSM) 500 mg
Hyaluronzuur 80 mg
Borium (Calcium fructoboraat) 2,5 mg
Vitamine C 60 mg
Mangaansulfaat (met 0,66 mg elementair mangaan) 2 mg
Silicium (van 40 mg Bambusa vulgaris-extract, met 75 % silicium ) 30 mg
Overige ingrediënten: microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide.


Neem drie tabletten per dag.
Waarschuwing: niet gebruiken bij een allergie voor vis of schaaldieren.

Waarschuwing: De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Dit product is een voedingssupplement. Het is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Op een donkere, koele en droge plaats bewaren. Evenals bij andere voedingssupplementen, geldt ook bij dit product dat u eerst een deskundige op het gebied van de gezondheidszorg dient te raadplegen voordat u het gaat innemen tijdens de zwangerschap, tijdens het zogen, of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.