INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Home
  >  
Categorieën
  >  
Sterke botten
  >  
Orthosilicic Acid
Orthosilicic Acid
Orthosilicic Acid

Supplement van silicium (kiezelzuur)

 • Vermindert mogelijk botresorptie en zou botaanmaak stimuleren.
 • Werkt preventief voor het ontstaan van osteoporose.
 • Hoeveelheid : Flacon van 30 ml 27.00 €
  (33.21 US$)
  In winkelmand

  +Analysecertificaat

  Deel uw ervaring
  Kiezelzuur is een in water oplosbare vorm van silicium. Het is met name in de zee te vinden. Wanneer het gestabiliseerd wordt met behulp van choline, dan heeft het een grote biologische beschikbaarheid.
  Silicium is in vele weefsels en vloeistoffen van het lichaam aanwezig. Het speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van de botten, de gewrichten, de bloedvaten. Het is ook belangrijk voor de gezondheid van de huid de tanden, de nagels en het haar.

  Silicium reguleert de mineraalvoorziening in de botten.

  ¤ In studies bij dieren is aangetoond dat een supplementinname van silicium het aantal cellen vermindert dat het bot afbreekt, de osteoclasten. Tegelijkertijd lijkt het ervoor te zorgen dat het aantal osteoblasten (de cellen die bot aanmaken) vermeerdert. Klinische studies hebben bij vrouwen die lijden aan osteoporose een aanzienlijk toename van de botdichtheid aangetoond na de supplementinname met silicium.

  Silicium versnelt het herstel van botbreuken.

  ¤ Op plaatsen in het bot waar een intensieve calcificatie, bijv. bij een botbreuk, zijn grote hoeveelheden silicium gevonden. Uit onderzoeken naar de genezing van fracturen na een ongeval of na een operatieve ingreep bleek, dat de wondgenezing door de inname van silicium wordt versneld, en dat de weefsels bovendien sterker worden.

  Silicium is noodzakelijk voor de vorming van gewrichtskraakbeen.

  Ook in de aderwanden is silicium in belangrijke mate aanwezig.


  ¤ Naast de huid en de thymus is het vooral de aorta die de grootse hoeveelheid silicium bevat. Bij het ouder worden neemt dit gehalte snel af, hetgeen lijkt aan te tonen dat deze afname een belangrijke rol speelt bij het verouderen van de bloedvaten, waadoor de kans op beschadigingen toeneemt. Post mortem-studies hebben aangetoond dat bij patiënten die leden aan atherosclerose, er aanzienlijk minder silicium aanwezig was in hun gezonde bloedvaten. De aorta en de halsslagader van gezonde personen bevat ongeveer tien maal zoveel silicium dan de aderen die aangetast zijn door plaque. Verder is uit onderzoeken bij mens en dier gebleken dat supplementinname van silicium de oxidatie van LDL bestrijdt, een proces dat een sleutelrol speelt bij de ontwikkeling van atherosclerose.

  De gezondheid van de huid hangt samen met de hoeveelheid silicium in de huid.

  ¤ Silicium is onmisbaar voor een optimale aanmaak van collageen en elastine. Het is eveneens cruciaal voor de activering van de hydroxylatie-enzymen, die een rol spelen bij de gekruiste verbindingen van collageen. Hieraan danken de eiwitstructuren hun stevigheid en elasticiteit. Een elastische huid zonder al te veel rimpels bevat over het algemeen veel collageen. In een studie bij vrouwen tussen de 40 en 65 jaar met duidelijke tekenen van huidveroudering is aangetoond dat een supplementinname van kiezelzuur de rimpelvorming stabiliseerde, de rimpels verminderde en de elasticiteit van de huid verbeterde.

  De inname van silicium verbetert de hardheid van de nagels, zorgt ervoor dat ze meer glanzen en dat ze minder breekbaar zijn.

  ¤ De stof lijkt eveneens haaruitval te remmen, de groei van haar te stimuleren, en daarnaast te zorgen voor een gezonde glans.
  Elke druppel bevat 1 mg elementaire silicium in de vorm van kiezelzuur, gestabiliseerd door choline.


  Neem 8 tot 20 druppels per dag in een beetje vloeistof (een flacon bevat 600 druppels)

  Waarschuwing: De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Dit product is een voedingssupplement. Het is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Op een donkere, koele en droge plaats bewaren. Evenals bij andere voedingssupplementen, geldt ook bij dit product dat u eerst een deskundige op het gebied van de gezondheidszorg dient te raadplegen voordat u het gaat innemen tijdens de zwangerschap, tijdens het zogen, of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.