INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Home
  >  
Categorieën
  >  
Vitamines
  >  
Beta-Cryptoxanthin 250 mg
Beta-Cryptoxanthin 250 mg
-35%

Vandaag

Beta-Cryptoxanthin 250 mg
De krachtigste van alle carotenoïden

Beschikbaarheid : Beperkte hoeveelheid

Hoeveelheid : 30 Plant. caps. 45.00 €29.25 €*
(33.89 US$)
In winkelmand

Tenminste Houdbaar Tot 27/10/2018

+

Deel uw ervaring
Bèta-kryptoxanthine is een nieuw carotenoïde die wordt verkregen uit de satsuma, een Japanse mandarijnensoort. Bèta-kryptoxanthine behoort tot de beroemde familie van de xanthofyllen en komt ook voor in sinaasappelen, mandarijnen en papaja's, zij het in minder grote hoeveelheden. Eenmaal in het menselijk lichaam wordt het via een specifiek stofwisselingsproces omgezet in vitamine A.

Er is de afgelopen tijd veel onderzoek gedaan naar de stof. Daaruit is gebleken dat de stof een rol kan spelen bij de preventie van chronische aandoeningen, omdat het in staat is oxidatieve schade aan het DNA te bestrijden. Behalve het feit dat deze stof zorgt voor vitamineaanmaak, is het volgende belangrijk om te onthouden:

Het heeft een ontstekingsremmende werking voor de longen

De regelmatige inname van bèta-kryptoxanthine verkleint de kans op longkanker, met name bij rokers. het vermindert namelijk de squameuze metaplasie van de epidermis die ontstaat door het inhaleren van de rook.
Ook vermindert het op aanzienlijke wijze het TNFα-gehalte (tumor necrosis factor) in de longblaasjes en het slijmvlies van de epitheelklieren. Het blijkt een zeer gunstige werking te hebben voor mensen die een grote kans hebben op het ontwikkelen van een longontsteking.

Het werkt effectief tegen tandvleesproblemen

Bèta-kryptoxanthine is het aangewezen middel voor mensen die lijden aan een milde ontsteking van het tandvlees. Het versterkt de zachte weefsels en de botstructuren die dienen als ondersteuning voor het gebit. De stof onderdrukt de lipopolysachariden (LPS), die aan de basis staan van de vorming van osteoclasten en die zorgen voor de resorptie van bot in de onderkaak (in vitro).
Ten slotte herstelt de stof de teloorgang van alveolair bot. Het is dan ook bij uitstek geschikt voor mensen met een grote kans op ernstige tandvleesproblemen.

Het bestrijdt mogelijk diabetes

Japanse onderzoekers hebben aangetoond dat de orale toediening van bèta-kryptoxanthine bij ratten botverlies door streptozotocine bij diabetes tegengaat. Na twee weken ziet men een stijging van het calciumgehalte. De activiteit van alkalische fosfatase stijgt, evenals de hoeveelheid DNA in de femorale diafyse (het binnenste deel van het dijbeen).

Het bestrijdt het cognitieve verouderingsproces

Uit een onderzoek bij muizen waarbij men met bèta-kryptoxanthine verrijkte voeding toediende aan de dieren, bleek dat bèta-kryptoxanthine het leervermogen bevorderde. Bovendien bleek dat bij deze muizen, in tegenstelling tot de muizen die de stof niet hadden gekregen, de oxidatieve schade aan het DNA in de hersenschors aanzienlijk te zijn afgenomen.
De twee belangrijkste activiteiten van de stof blijven echter de preventie van kanker en de behandeling van obesitas.

Bèta-kryptoxanthine en de preventie van kanker

Bèta-kryptoxanthine blijkt een gunstige werking te hebben bij mensen die een verhoogd risico lopen bepaalde kankers te ontwikkelen. In een hoge dosering verminderde de stof de kans op het ontstaan van darmkanker (onderzoek uitgevoerd bij 344 ratten). Bovendien suggereert een groot aantal epistemologische onderzoeken dat de stof een preventieve werking kan hebben voor longkanker.
Maar dat is nog niet alles: Professor Miarazawa en zijn medewerkers van de medische universiteit van Ishikawa in Japan hebben aangetoond dat een dosering van 25 ppm aan bèta-kryptoxanthine bij muizen op significante wijze het ontstaan van carcinomen in de blaas verminderde.
Een andere, in vitro-studie toonde aan dat door supplementinname van bèta-kryptoxanthine de overlevingskans van deze groep ten opzichte van die van de controlegroep was toegenomen. Deze studie geeft aan dat bèta-kryptoxanthine potentieel gebruikt kan worden als preventief middel tegen emfyseem en longkanker doordat het inwerkt op het SIRT1-gen, een van de genen die tumoren onderdrukken.

Bèta-kryptoxanthine en de behandeling van obesitas

Een recent onderzoek dat in 2014 gepubliceerd werd in het tijdschrift Nutrion in the prevention and treatment of abdominal obesity, toont de activiteit aan van bèta-kryptoxanthine in de strijd tegen obesitas, en dan met name tegen abdominale obesitas. Deze vorm is over het algemeen moeilijker te behandelen.
Dit onderzoek, dat zowel bij muizen als bij mensen werd uitgevoerd, toonde aan dat de orale toediening van satsuma-mandarijn (die bèta-kryptoxanthine bevat) leidde tot een afname van het buikvet, het totale lichaamsgewicht en de buikomtrek. In een vervolgonderzoek werd aangetoond dat bèta-kryptoxanthine de ontwikkeling en opeenhoping van vetcellen (adipocyten) tegenging.

De conclusie van de onderzoekers was dat bèta-kryptoxanthine een nuttig supplement zou kunnen zijn voor de preventie van obesitas. Het zou een gunstige invloed hebben in het algehele kader van klachten die gerelateerd zijn aan het domein van stofwisselingsproblemen, te meer omdat de onderzoekers geen enkele schadelijke bijwerking constateerden.
De Japanners hebben niet alleen baanbrekend werk verricht: ze zijn ook nog eens zo goed om ons deze bijzondere 'mandarijn' aan te bieden die ze zelf al meer dan vierhonderd jaar eten.
Dagelijkse dosering: 1 capsule
Aantal doses per potje: 30

Hoeveelheid
per dosis

Extract van de satsuma-mandarijn (Citrus unshiu) gestandaardiseerd met 0,15% bèta-kryptoxanthine 250 mg
Overige ingrediënten: magnesiumstearaat, maltodextrine, siliciumdioxide, microkristallijne cellulose.


volwassenen. Neem 1 capsule per dag.

Waarschuwing: De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Dit product is een voedingssupplement. Het is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Op een donkere, koele en droge plaats bewaren. Evenals bij andere voedingssupplementen, geldt ook bij dit product dat u eerst een deskundige op het gebied van de gezondheidszorg dient te raadplegen voordat u het gaat innemen tijdens de zwangerschap, tijdens het zogen, of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
Doorgaan met winkelen
keyboard_arrow_up