INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Blog
Genieten van de zon: bereid uw huid voor en bescherm haar
2018-05-29
De zomer komt eraan, en dat betekent dat we weer kunnen genieten van de zon!De zon geeft ons een goed gevoel, maar voor de huid kan de zon schadelijk zijn. Om met een gerust hart te kunnen genieten van de mooie zonnige dagen, moeten we de huid goed voorbereiden en dienen we haar bescherming te bieden tegen de blootstelling aan ultraviolette stralen. Uiteraard denken we hierbij direct aan het systematische gebruik van zonnebrandcrème- of olie, maar er zijn nog andere oplossingen. In dit artikel vertellen we u er alles over. 3 uitstekende tips voor een natuurlijke voorbereiding van de huid op de zon.
Mijn adviezenLees artikel
Resveratrol, wat kan het voor ons betekenen?
2018-04-25
Vandaag de dag is het beschikbaar als voedingssupplement: resveratrol, een werkstof met buitengewone eigenschappen. Resveratrol wordt reeds tientallen jaren onderzocht, maar men blijft steeds nieuwe eigenschappen en therapeutische toepassingen vinden. De lijst van weldadige effecten lijkt dan ook schier oneindig: het is een sterke antioxidant, werkt ontstekingsremmend, beschermt het hart, bestrijdt kanker en veroudering.... Het zou een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de behandeling van een groot aantal gezondheidsproblemen. Om het belang van resveratrolsupplementen beter te begrijpen, hebben de experts van SuperSmart een praktische handleiding voor u samengesteld. Lees hier alles wat u moet weten over resveratrol. We vertellen u wat het is, waar het vandaan komt, wat de achtergrond van het gebruik is, welk gunstige effecten het heeft, hoe het gebruikt kan worden en wat de wetenschap erover zegt.
Mijn gezondheidLees artikel
Kurkuma als natuurlijke weldaad: zo gebruikt u het
2018-04-24
Kurkuma is niet alleen een zeer gewild kruid voor tijdens het koken, maar het is ook een fytotherapeutische werkstof die al eeuwenlang wordt toegepast. Kurkumapoeder heeft een bijzondere smaak, een opvallende oranjegele kleur en een groot aantal gunstige eigenschappen die onze gezondheid en ons welzijn ten goede komen. Kurkuma kan gebruikt worden als poeder om onze gerechten op smaak te brengen, of als supplement om het lichaam te laten profiteren van de gunstige eigenschappen: kurkuma kan op vele manieren in ons dagelijks leven geïntegreerd worden. Wilt u weten hoe u kurkuma kunt toepassen in het leven van alledag? De experts van SuperSmart vertellen u alles over dit waardevolle bestanddeel, bijvoorbeeld over de geschiedenis van de stof, het gehalte aan curcumine, de specifieke eigenschappen, de weldadige werking, de verschillende manieren waarop het gebruikt kan worden, de juiste dosering en de eventuele contra-indicaties.
Mijn gezondheidLees artikel
Goede voornemens voor een gezond 2018
2018-01-05
In deze eerste dagen van januari wil het team van Supersmart u een mooi en gelukkig 2018 toewensen! Veel mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens. Welke goede voornemens kiest u? En hoe houdt u ze vol? We hebben een paar voornemens voor u gekozen die goed zijn voor uw gezondheid en we geven u praktische tips, zodat u ze het hele jaar vol kunt houden.
Mijn adviezenLees artikel
Seizoensgebonden allergieën: lees deze 5 onmisbare tips!
2017-06-12
Niesbuien, hoesten en tranende ogen...seizoensgebonden allergieën zoals hooikoorts leiden bij maar liefst 20% van de Nederlanders tot vervelende klachten. De afgelopen jaren lijken er steeds meer mensen last van te hebben. Wat kunt u eraan doen? We geven u een paar belangrijke tips.
Mijn gezondheidLees artikel
Voedingssupplementen: dit moet u weten!
2017-06-09
Een tekort aan vitamines en mineralen? Een paar kilootjes te veel? Pijnlijke gewrichten die u het leven zuur maken? Slaapproblemen? In alle bovenstaande gevallen kan het innemen van voedingssupplementen een interessante optie voor u zijn. Waarom? En wat moet u dan kiezen? Wij geven antwoord op al deze vragen.
Mijn gezondheidLees artikel
Mooi en fit na je zestigste: onze tips
2017-06-07
Bent u 60? Dat is de leeftijd van verdieping en rust in uw leven. Maar het is ook de leeftijd waarop u heel goed voor uzelf moet zorgen. We geven u een paar tips.
Mijn schoonheidLees artikel
Candida albicans, vriend of vijand?
2017-06-06
Candida albicans is een schimmelsoort die bestaat uit een cel en die van nature voorkomt in ons lichaam. De meesten van ons hebben deze schimmel in hun lichaam, zonder dat ze er last van hebben. Toch kan deze schimmel zich wel degelijk ontwikkelen tot een gevaar voor de gezondheid. Onze huid en andere delen van ons lichaam kunnen geïnfecteerd raken door de schimmel. Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen die de infectie met deze schimmel kunnen voorkomen en bestrijden. Wat weten we over deze schimmel? Wat zijn de risico's? Hoe kunnen we een infectie voorkomen? Wat moeten we doen om er vanaf te komen? Laten we de Candida albicans eens onder de loep nemen.
Mijn gezondheidLees artikel
Vitamine E, tocotriënolen, tocoferolen: we vertellen er alles over!
2017-06-01
Even vitamine E bijtanken? Goed idee! Maar zo simpel als het lijkt, is het niet. Waar is vitamine E goed voor? In welke vorm moeten we het innemen? Wat zijn tocotriënolen en tocoferolen? Een vragenrondje rondom 7 belangrijke wetenswaardigheden.
Mijn gezondheidLees artikel

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
  • Altijd 5% korting op al uw aankopen
  • Gratis: wekelijkse wetenschappelijke publicaties van "Nutranews"
  • Exclusieve aanbiedingen voor clubleden
Doorgaan met winkelen
keyboard_arrow_up