INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Blog
Goede voornemens voor een gezond 2018
2018-01-05
In deze eerste dagen van januari wil het team van Supersmart u een mooi en gelukkig 2018 toewensen! Veel mensen starten het nieuwe jaar met goede voornemens. Welke goede voornemens kiest u? En hoe houdt u ze vol? We hebben een paar voornemens voor u gekozen die goed zijn voor uw gezondheid en we geven u praktische tips, zodat u ze het hele jaar vol kunt houden.
Mijn adviezenLees artikel
Seizoensgebonden allergieën: lees deze 5 onmisbare tips!
2017-06-12
Niesbuien, hoesten en tranende ogen...seizoensgebonden allergieën zoals hooikoorts leiden bij maar liefst 20% van de Nederlanders tot vervelende klachten. De afgelopen jaren lijken er steeds meer mensen last van te hebben. Wat kunt u eraan doen? We geven u een paar belangrijke tips.
Mijn gezondheidLees artikel
Voedingssupplementen: dit moet u weten!
2017-06-09
Een tekort aan vitamines en mineralen? Een paar kilootjes te veel? Pijnlijke gewrichten die u het leven zuur maken? Slaapproblemen? In alle bovenstaande gevallen kan het innemen van voedingssupplementen een interessante optie voor u zijn. Waarom? En wat moet u dan kiezen? Wij geven antwoord op al deze vragen.
Mijn gezondheidLees artikel
Mooi en fit na je zestigste: onze tips
2017-06-07
Bent u 60? Dat is de leeftijd van verdieping en rust in uw leven. Maar het is ook de leeftijd waarop u heel goed voor uzelf moet zorgen. We geven u een paar tips.
Mijn schoonheidLees artikel
Candida albicans, vriend of vijand?
2017-06-06
Candida albicans is een schimmelsoort die bestaat uit een cel en die van nature voorkomt in ons lichaam. De meesten van ons hebben deze schimmel in hun lichaam, zonder dat ze er last van hebben. Toch kan deze schimmel zich wel degelijk ontwikkelen tot een gevaar voor de gezondheid. Onze huid en andere delen van ons lichaam kunnen geïnfecteerd raken door de schimmel. Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen die de infectie met deze schimmel kunnen voorkomen en bestrijden. Wat weten we over deze schimmel? Wat zijn de risico's? Hoe kunnen we een infectie voorkomen? Wat moeten we doen om er vanaf te komen? Laten we de Candida albicans eens onder de loep nemen.
Mijn gezondheidLees artikel
Vitamine E, tocotriënolen, tocoferolen: we vertellen er alles over!
2017-06-01
Even vitamine E bijtanken? Goed idee! Maar zo simpel als het lijkt, is het niet. Waar is vitamine E goed voor? In welke vorm moeten we het innemen? Wat zijn tocotriënolen en tocoferolen? Een vragenrondje rondom 7 belangrijke wetenswaardigheden.
Mijn gezondheidLees artikel
10 tips om van een opgeblazen gevoel af te komen
2016-09-30
Nooit meer een opgezette buik, een opgeblazen gevoel of flatulentie! We geven u 10 tips die ervoor zorgen voor een plattere buik en minder gasvorming.
Mijn welzijnLees artikel
5 goede redenen om kurkuma te eten
2016-09-26
In India gebruikt men het in tal van gerechten. De lijst met gunstige eigenschappen van dit kruid lijkt schier oneindig. Zo heeft het een ontstekingsremmende werking, bestrijdt het kanker en werkt het tegen misselijkheid... Kurkuma is een kruid met krachtige gezondheidsvoordelen. We geven u 5 goede redenen op kurkuma op de menukaart te zetten.
Mijn welzijnLees artikel
Welke natuurlijke remedies bestaan er om artrose te voorkomen en de klachten te verlichten?
2016-09-19
Welke natuurlijke remedies bestaan er om artrose te voorkomen en de klachten te verlichten ? Heeft u last van stijfheid, pijn in de wervels of knieën, of chronische ontstekingen? Lijdt u net als een miljoen andere Nederlanders aan artrose of vermoedt u dat u hieraan lijdt? We noemen hier een aantal eenvoudige en natuurlijke methodes die de artrosepijn kunnen verlichten.
Mijn welzijnLees artikel