INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Home
  >  
Categorieën
  >  
Anti-aging
  >  
Saikosaponin A 4 mg
Saikosaponin A 4 mg
Saikosaponin A 4 mg
Nieuwe ontgifter voor cellen die gericht is op de genen zou kunnen bijdragen aan een langer leven.
reviews bekijken

Hoeveelheid : 15 Plant. Caps. 49.00 €
(55.35 US$)
In winkelmand

+Analysecertificaat

De nieuwe ontgifter voor de cellen gericht op de genen zou kunnen zorgen voor een langer leven. De strijd tegen de verwoestingen van de veroudering en voor de verlenging van het menselijk leven is zo oud als de mensheid zelf. De allerlaatste ontwikkelingen op genetisch gebied zijn zeer hoopvol, en bieden nieuwe perspectieven1.

Wetenschappers hebben als het ware een genetische opening gemaakt, die volgens hen het menselijk leven zou kunnen verlengen, en het lichaam zelfs zou kunnen beschermen tegen kanker. Bij onderzoeken die zijn uitgevoerd bij muizen is aangetoond dat de levensduur verlengd zou kunnen worden tot wel 45%, en dat zonder kankertumoren. Dat zou betekenen dat de mens onder bepaalde omstandigheden bijna 125 jaar oud zou kunnen worden, en dat zonder kanker te ontwikkelen: de genen die van nature verantwoordelijk zijn voor onze levensduur zijn zowel bij de muizen als bij de mens aanwezig, en ze spelen bij beide een identieke rol.
Genetici en experts op het gebied van kanker komen tot dezelfde conclusies als het gaat om de identificatie en het gebruik van deze genen:
    • het telomerasegen versterkt het immuunsysteem en zorgt voor een verlenging van de kortste telomeren - de fijne vezelachtige uiteinden van chromosomen. Het vult de werking van astragaloside IV en cycloastragenol aan.
    • het gen P53 (ook wel tumorsuppressorgen genoemd), wordt specifiek geactiveerd door resveratrol en derivaten van resveratrol.
    • En daarnaast vult het gen P16, eveneens een tumorsuppressorgen (Tumor Supressor Gene) dit wapenarsenaal aan door de beheersing van niet-reguliere celdelingen.
De concentratie van het P16-gen, die in de menselijke cellen toeneemt naarmate we ouder worden, diende in bloedmonsters als referentietest voor markers op het gebied van celveroudering. De Spaanse onderzoeker van het Spaanse nationale onderzoekscentrum voor kanker CNIO Manuel Serrano verklaarde op een conferentie: "Wanneer men het P53-gen en het P16-gen activeert bij muizen, dan wordt de incidentie van kanker nagenoeg teruggebracht tot nul". De Spaanse onderzoekers concludeerden dat de activering van drie genen, namelijk die van de telomerase, het P53-gen en het P16-gen (het tumorsuppressorgen) een belangrijke bijdrage leverden in de strijd tegen het ontstaan van tumoren en de regressie ervan door celdood (apoptose). Ze voegden er nog aan toe; "We geloven niet dat de muizen langer leefden omdat ze geen kanker kregen, maar omdat de genen hen beschermden tegen veroudering ".

Het was de eerste keer dat wetenschappers in staat waren geweest om de levensduur van muizen op deze manier te verlengen (door de invoeging van een extra kopie van drie genen), en hen ook nog eens te beschermen tegen kanker. Voorheen kregen de muizen geen kanker meer naarmate ze ouder werden, maar de levensduur werd niet significant verlengd. De levensduur werd bovendien alleen verlengd door middel van calorierestrictie. Deze transgene muizen, die zich mochten voortplanten, waren in staat hun nieuwe DNA-model te versterken, waardoor ze als het ware voor een nieuwe generatie 'supermuizen' zorgden. Deze muizen leefden vierenhalf jaar, terwijl de muizen normaliter een levensduur van gemiddeld drie jaar hebben. Bovendien profiteerden ze van een optimale bescherming tegen kanker.

Wanneer de westerse geneeswijze en de traditionele Chinese geneeskunst elkaar ontmoeten…

Bupleurum falcatum, oftewel goudscherm, behoort tot de familie van de Apiaceae. Het is een plant die wordt gebruikt in de Chinese en Japanse traditionele geneeskunst. De plant wordt over het algemeen beschouwd als een ontgifter van de cellen, die chronische infecties en ontstekingen helpt bestrijden (met name bij hepatitis). De populariteit van Bupleurum is de laatste tijd flink gestegen dankzij de resultaten die werden behaald bij de behandeling van kanker. De actieve werkstoffen zijn saikosaponines A, B, C en D. De A-vorm is bijzonder interessant, maar ook buitengewoon zeldzaam. Deze glycoside triterpenoïdevorm is namelijk moeilijk te winnen en is bovendien bijzonder kostbaar. Men zou 50 g Bupleurum moeten innemen om 4 mg saikosaponine A binnen te krijgen. Men heeft deze nieuwe, plantaardige grondstof vooral uitgekozen en geïsoleerd om het P16-gen (tumorsuppressorgen) te activeren2. In verscheidene onderzoeken is het immunosuppressieve effect van saikosaponine A aangetoond. Op dosisafhankelijke wijze remt het de groei en de activiteit van T-cellen aanzienlijk. Het stimuleert bovendien de apoptose van kankercellen via de mitochondriën, hetgeen suggereert dat de stof een potentieel goede toevoeging is bij ontstekingsziekten en auto-immuunziekten3, 4. Tijdens onderzoek heeft men de stoffen saikosaponine A en astragaloside IV gecombineerd. Er werd geconstateerd dat de behandelde muizen veel langer leefden dan de controlegroep, ongeacht het stadium waarin de tumor verkeerde. Chinese onderzoekers ontdekten eveneens dat muizen met verschillende kankersoorten waarvan men het dieet aanvulde met saikosaponine A, veel langer leefden dan gezonde muizen. Dit hoopgevende onderzoek bij dieren heeft in bepaalde oncologische ziekenhuizen in China al aanleiding gegeven tot de ontwikkeling van behandelingen bij de mens.

De juiste combinaties vergroten het effect

De gunstige effecten van saikosaponine A worden nog eens vergroot wanneer de stof wordt gecombineerd met andere stoffen, al moeten ze niet gelijktijdig worden ingenomen. Het wordt aanbevolen de inname van saikosaponine A te onderbreken of om de week af te wisselen met de inname van astragaloside IV of cycloastragenol, stoffen die het gen voor telomerase activeren, en met resveratrol en aanverwante stoffen die het P53-gen stimuleren, Op dit moment beschikken we nog niet over voldoende gegevens om een strikt innameprotocol op te stellen. We kunnen ons echter op het volgende baseren:
- ofwel een inname van saikosaponine A in de dosering van 4 mg 's avonds en astragaloside IV en/of cycloastragenol 's ochtends.
- ofwel een inname waarbij de stoffen om de dag worden afgewisseld. Tot op heden hebben zich nog geen tegenstrijdige reacties voorgedaan.

Waarschuwing voor gebruik: saikosaponine A heeft een vaatverwijdende werking die vergelijkbaar is met niacine. Personen die coronaire vaatverwijders gebruiken en zwangere- en zogende vrouwen mogen geen saikosaponine A gebruiken.

Referenties :
1 - Maria A. Blasco, Bruno M., Bernardes de Jesus : CNIO scientists successfully test the first gene therapy against ageing‐associated decline. Fundación Centro Nacional de Investigaciones oncológicas Carlos III.
2 - Wu W. S., Hsu H. Y. : Involvement of p-15(INK4b) and p-16(INK4a) gene expression in saikosaponin A and TPA-induced growth inhibition of HepG2 cells. Biochemical and biophysical research communications. Biochem Biophys. Res. Commun. 2001 Jul.; 13;285(2):183-7.
3 -Sun Y., Cai T. T., Zhou X. B., Xu Q. : Saikosaponin A inhibits the proliferation and activation of T cells through cell cycle arrest and induction of apoptosis. International immunopharmacology. Int. Immunopharmacol. 2009 Jul.; 9(7-8):978-83. doi: 10.1016/j.intimp.2009.04.006. Epub 2009 Apr 16.
4 - Yano H., Mizoguchi A., Fukuda K., Haramaki M., Ogasawara S., Momosaki S., Kojiro M. The herbal medicine sho-saiko-to inhibits proliferation of cancer cell lines by inducing apoptosis and arrest at the G0/G1 phase. Cancer research. Cancer Res.1994 Jan. 15;54(2): 448-54.
Dagelijkse dosering: 1 capsule
Aantal doses per potje: 15
Hoeveelheid per dosis
Saikosaponine A 4 mg
Overige ingrediënten: Acaciagom, rijstmeel.


Volwassenen. Neem om de week 3 plantaardige capsules per week.
Waarschuwing voor gebruik: saikosaponine A heeft een vaatverwijdende werking. Zwangere- en zogende vrouwen en personen die coronaire vaatverwijders gebruiken mogen geen saikosaponine A gebruiken.
*Op dit moment beschikt men over nog onvoldoende gegevens om te kunnen komen tot een strikt toedieningsprotocol. Er zijn mensen die saikosaponine A 's avonds innemen, en astragaloside IV en/of cycloastragenol 's ochtends. Anderen wisselen deze producten om de dag af. Tot op heden hebben zich nog geen tegenstrijdige reacties voorgedaan.

Waarschuwing: De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Dit product is een voedingssupplement. Het is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Op een donkere, koele en droge plaats bewaren. Evenals bij andere voedingssupplementen, geldt ook bij dit product dat u eerst een deskundige op het gebied van de gezondheidszorg dient te raadplegen voordat u het gaat innemen tijdens de zwangerschap, tijdens het zogen, of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.
 
Bekijk ervaringen van onze klante

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
Doorgaan met winkelen
keyboard_arrow_up