INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Home
  >  
Categorieën
  >  
Ontstekingen
  >  
Paractin® 100 mg
Paractin® 100 mg
Paractin® 100 mg
Extract van Andrographis paniculata ter ondersteuning van het immuunsysteem
 • Breed toepassingsgebied (verkoudheid, colitis, griep...).
 • Lijkt de activiteit van antilichamen en de fagocytose door macrofagen te vergroten.
 • Ontstekingsremmende eigenschappen.
 • reviews bekijken

  Hoeveelheid : 90 Plant. Caps. 35.00 €
  (39.41 US$)
  In winkelmand

  +Analysecertificaat

  Deze uit India en Sri Lanka afkomstige plant wordt beschouwd als een onmisbare aanvulling tijdens de winterperiode. De plant beschermt ons tegen de winterse kwalen (verkoudheid, griep, keelontsteking, angina), maar heeft volgens recent onderzoek nog veel meer gunstige eigenschappen.

  De Andrographis paniculata, die behoort tot de familie van de Acanthaceae, komt van oorsprong voor op de vlakten in het zuidelijke gebied van Azië, en dan met name in Indonesië, India, China en Thailand. Deze eenjarige plant, die nauw verwant is aan de Echinacea, wordt ook wel de 'Indiase Echinacea' genoemd.

  Het traditionele gebruik in de strijd tegen winterse infecties

  De Andrographis paniculata wordt al eeuwenlang gebruikt binnen de verschillende traditionele geneeswijzen in Azië (Chinese en ayurvedische geneeskunst) als middel voor de behandeling van koorts en luchtweginfecties. De effectieve werking van de plant wordt in verschillende klinische essays bevestigd.

  Het gebruik van deze plant voor de preventie en behandeling van aandoeningen van de luchtwegen zonder complicaties (verkoudheid, sinusitis, bronchitis, keelontsteking) wordt overigens ook erkend door de Wereld Gezondheidsorganisatie. Middels het gebruik van deze plant kunnen de klachten van winterse aandoeningen worden verminderd en wordt de duur van de aandoening verkort.

  Een studie die uitgevoerd is bij 152 personen met keelontsteking toonde aan dat de inname van Andrographis even effectief was als paracetamol als het ging om het verlagen van de koorts en het verminderen van keelpijn.

  Andrographis ondersteunt het keel- neus- en oorgebied en de luchtwegen. Het zou het Indische continent in 1919 zelfs hebben beschermd tegen de 'pandemie van de Spaanse griep'. Deze krachtige ondersteuner van het immuunsysteem is eveneens een sterke virus- en bacteriebestrijder.

  In verschillende Scandinavische onderzoeken is aangetoond dat het gehalte aan andrographolides verantwoordelijk is voor de gunstige werking van de plant op het immuunsysteem, bij koorts, bij de bestrijding van infecties, maar ook bij de bescherming van de lever en galblaas.

  ParActin® is een gestandaardiseerd extract met meer dan 50% andrographolide, 14-deoxyandrographolide en neoandrographolide. Van de middelen die te koop zijn, is dit het extract met de hoogste concentratie en met de meeste wetenschappelijke bevestigingen.

  Gunstige ontstekingsremmende eigenschappen voor de gewrichten

  In voorlopige onderzoeken is aangetoond dat ParActin® de reactie van het immuunsysteem op ontstekingen verbetert doordat het op natuurlijke wijze PPAR-gamma stimuleert en zo de activiteit van NF-kappa B (het sleutelmechanisme voor ontstekingsreacties) afremt. Dit dringt op natuurlijke wijze de aanmaak van ontstekingsgerelateerde eiwitten en cytokines terug. Deze stoffen worden in verband gebracht met pijn en roodheid (met name IL-2, COX2, TNF, interferon-gamma, PGE-2).

  Tijdens een gerandomiseerd dubbelblind en placebogecontroleerd onderzoek dat werd gepubliceerd in Clinical Rheumatology in 2009, kregen 60 patiënten met reumatoïde artritis drie maal daags 100 mg ParActin® of een placebo, en dat gedurende 14 weken. Door de inname van ParActin® werden de klachten van opgezette en pijnlijke gewrichten minder. Het toonde duidelijk het vermogen aan van het middel om de reumatoïde factoren (IgA en IgM) te verminderen, zodat er minder schade aan het kraakbeen ontstaat.

  Tijdens een ander onderzoek, dat in januari 2013 gepubliceerd werd in Innovative Rheumatology, kregen 8 patiënten met diverse reumatologische klachten gedurende drieënhalf jaar 300 mg ParActin® per dag. De behandeling met ParActin® had een significante vermindering van het aantal gezwollen en pijnlijke gewrichten tot gevolg. Het verhoogde eveneens de kwaliteit van leven. Daarnaast leidde het tot een aanzienlijke vermindering van de reumatoïde factoren, een verlaging van de sedimentatiesnelheid van de erytrocyten, een vermindering van de pijn en een afname van de C-reactief proteïne.

  Ontstekingen mogen dan het eerste verdedigingsmechanisme van ons lichaam zijn, toch zijn de wetenschappers het er vandaag de dag over eens dat ontstekingen een sleutelrol spelen bij een groot aantal aandoeningen, zoals astma, ziekte van Alzheimer, multiple sclerose, ontstekingsziekten van de darm en reumatoïde artritis.

  Het gebruik van ParActin® zou dan ook nuttig kunnen zijn bij deze verschillende aandoeningen.

  Hoop voor de preventie van osteoporose

  Op het gebied van de botten is tijdens in vitrostudies eveneens aangetoond dat ParActin® de activiteit van NFAT kon remmen, NFAT is een transcriptiefactor die gerelateerd is aan botafbraak. Ook zou ParActin® de mineraalvorming in de botten stimuleren via de Cox-2-expressie. Dit zou gunstig kunnen zijn voor de preventie van osteoporose.

  Verbetert het leervermogen en het geheugen

  In onderzoek bij muizen is aangetoond dat het leervermogen en het geheugen significante verbeteringen lieten zien. ParActin® kan de achteruitgang verminderen van de cognitieve vermogens op het gebied van ruimtelijke prestaties.

  Deze onderzoeken toonden eveneens aan dat het middel in staat is grootschalige fosforylering van de eiwitten van Tau te verminderen. Deze eiwitten stabiliseren de microtubuli. Ze zijn overvloedig aanwezig in de hersenen. Wanneer de eiwitten echter defect zijn, kunnen ze de microtubuli niet meer op de juiste wijze stabiliseren, hetgeen kan leiden tot dementie of de ziekte van Alzheimer.

  Ook is ParActin® door het tegengaan van de grootschalige fosforylering van de Tau-eiwitten in staat een langdurige depressie (LTD) tegen te gaan doordat het glycogene synthase kinase-3β afremt en zo de afbraak van neurale cellen voorkomt.

  Bij muizen die twee maanden oud waren en die gedurende vier weken een behandeling ondergingen van ParActin® zag men zelfs een toename van de ontwikkeling van nieuwe neuronen.

  In verschillende werken is eveneens aangetoond dat ParActin®:
   • de leverfunctie ondersteunt, omdat het zorgt voor een optimale werking van het spijsverteringsstelsel en een effectieve ontgifting van het lichaam, met name bij geelzucht (icterus);
   • een krachtige antioxiderende werking heeft die vrije radicalen remt en die de lichaamscellen beschermt tegen oxidatieschade;
   • het bloedsuikergehalte en de insulinestofwisseling in het bloed normaliseert.
  Voor een optimaal effect wordt de inname van drie capsules van 100 mg ParActin® per dag aangeraden, verspreid over de dag.
  Dagelijkse dosering: 3 capsules
  Aantal doses per potje: 30
  Hoeveelheid per dosis
  ParActin® (gestandaardiseerd gepatenteerd extract van Andrographis paniculata met andrographolide, 14-deoxyandrographolides en neoandrographolides 300 mg
  Overige ingrediënten: microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, siliciumdioxide.

  ParActin® is een gedeponeerd handelsmerk van HP Ingredients.


  Volwassenen. Neem per dag 3 capsules, of volg het advies van uw arts. Elke capsule bevat 100 mg ParActin®.

  Waarschuwing: De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Dit product is een voedingssupplement. Het is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Op een donkere, koele en droge plaats bewaren. Evenals bij andere voedingssupplementen, geldt ook bij dit product dat u eerst een deskundige op het gebied van de gezondheidszorg dient te raadplegen voordat u het gaat innemen tijdens de zwangerschap, tijdens het zogen, of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.
   
  Bekijk ervaringen van onze klante

  Gratis

  Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

  MELD U AAN VOOR
  Club SuperSmart
  En profiteer
  van exclusieve voordelen:
  Doorgaan met winkelen
  keyboard_arrow_up