SuperSmartSuper-nutrition Nutranews
X
× Shoppen op basis van gezondheidszorgen Shoppen op basis van ingrediënten Bestsellers Nieuw VERKOOP Mijn account Smart Prescription Blog Trouwe klanten programma Taal: Nederlander
Home Shoppen op basis van gezondheidszorgen Prostaat en urinewegen

Prostaatklachten: hoe kunt u ze voorkomen?

Deze bekende mannelijke klier, die vlak onder de blaas ligt, speelt een bepalende rol voor een goede werking van de urinewegen en de geslachtsorganen. Helaas kan de prostaat met het ouder worden minder flexibel worden. Ook de omvang kan toenemen (men spreekt dan van een goedaardige hypertrofie, oftewel BPH). Daarnaast kan de prostaat ontstoken raken. De gevolgen kunnen talrijk zijn en kunnen in het dagelijks leven voor veel hinder zorgen: veelvuldige aandrang tot urineren, erectieproblemen, pijn bij het plassen... Men vermoedt dat zo'n 50% van de mannen boven de 50 getroffen wordt door een prostaatvergroting.

We weten vandaag de dag dat een gezonde levenswijze (regelmatige fysieke inspanning en een uitgebalanceerde voeding) het ontstaan van prostaatklachten kan beperken. Er zijn echter ook talrijke studies die de bepalende rol aantonen van aanvullende voedingsmiddelen, niet alleen voor wat betreft de voorkoming van de prostaatvergroting, maar ook voor wat betreft de vermindering van de klachten bij een reeds bestaande prostaatvergroting. Tussen het uitgebreide scala aan kwalitatief hoogwaardige producten vindt u onder andere voedingsstoffen en plantenextracten op basis van zaagpalm, brandnetelwortel, pollen en cranberry.

ProstaNatural FormulaProstaNatural Formula
Helpt de prostaat gezond te houden
120 Plant. caps.
39.00 €(43.74 US$)
+
Beta-Sitosterol 60 mgBeta-Sitosterol 60 mg
Een doeltreffend alternatief bij goedaardige hypertrofie van de prostaat
90 Plant Caps
23.00 €(25.79 US$)
+
Saw Palmetto 320 mgSaw Palmetto 320 mg
320 mg gestandaardiseerd extract van de kleine zaagpalm
30 softgels
21.00 €(23.55 US$)
+
Nettle Root Extract 500 mgNettle Root Extract 500 mg
Gestandaardiseerd extract van de Urtica dioicawortel in de verhouding 16:1 Aanbevolen door de Duitse Commissie E voor het verlichten van urinewegklachten die gerelateerd zijn aan goedaardige hypertrofie van de prostaat.
90 tabletten
24.00 €(26.92 US$)
+
Prostaphil™ 300 mgProstaphil™ 300 mg
Een pollenextract dat de omvang van de prostaat verkleint.
90 Plant. caps.
57.00 €(63.93 US$)
+
Prosta-Friendly 250 mgProsta-Friendly 250 mg
Gepatenteerde samenstelling met cranberry in optimale vorm voor het verlichten prostaatklachten en klachten aan urinewegen.
60 Plant. caps.
22.00 €(24.67 US$)
+
Nieuw
Complete UricareComplete Uricare
Ultieme voedingsstoffen voor gezonde urinewegen
120 Plant. caps.
44.00 €(49.35 US$)
+
-40%
Lyc-O-Mato® 15 mgLyc-O-Mato® 15 mg
Krachtige en voordelige samenstelling van deze onmisbare voedingsstof.
90 Plant. caps
28.80 €48.00 €(32.30 US$)
+
-40%
U-Tract ForteU-Tract Forte
Verbetert de urinewegfunctie
60 tabletten
15.60 €26.00 €(17.50 US$)
+
Pumpkin Seed Oil 500 mgPumpkin Seed Oil 500 mg
Plantaardige olie tegen prostaatproblemen en menopauzeklachten
60 softgels
14.00 €(15.70 US$)
+
-40%
Vaginal HealthVaginal Health
Combinatie van probiotica en prebiotica
60 DRCaps™
12.60 €21.00 €(14.13 US$)
+
Cran-Max® 500 mgCran-Max® 500 mg
Cranberry-extract, klinisch bevestigde werking bij voorkomen en behandelen van urineweginfecties
60 Plant. caps.
27.00 €(30.28 US$)
+

Voedingssupplementen ter voorkoming van prostaatproblemen


Prostaatkanker is een van de meest voorkomende kankers. Het is bij mannen doodsoorzaak nummer drie. Natuurlijke producten kunnen een optimaal niveau van preventie bieden. Er zijn verschillende studies waarin de beschermende werking van lycopeen (tomaat, watermeloen, grapefruit), van selenium (noten, vis, vlees) en van andere antioxidanten is aangetoond. Omdat het effect mede afhankelijk is van de dosering, kan de inname van voedingssupplementen erg zinvol zijn.

Sinds een paar jaar bestaan er eveneens vermoedens dat natuurlijke producten een belangrijke rol kunnen spelen bij de behandeling van prostaatkanker. De invloed van deze stoffen op de autofagie, een natuurlijk recyclingproces van de cellen dat een rol speelt bij de behandeling van kanker, is nog steeds onduidelijk, maar lijkt wel degelijk reëel. Om die reden zou het regelmatig eten van kruisbloemige groenten (kool, rapen, koolraap, radijs, rucola...) gerelateerd zijn aan een verlaagde kans op prostaatkanker en op andere, minder ernstige aandoeningen. Hiervoor zouden de natuurlijke bestanddelen isothiocyanaten verantwoordelijk zijn. Via hetzelfde mechanisme zouden ook polyfenolrijke voedingsmiddelen en bepaalde vitaminen een tumorbestrijdende effect hebben.
x
secure

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
Doorgaan met winkelen