SuperSmartSuper-nutrition Nutranews
X
× Shoppen op basis van gezondheidszorgen Shoppen op basis van ingrediënten Bestsellers Nieuw Aanbieding Mijn account Smart Prescription Blog Trouwe klanten programma Taal: Nederlander
Home BlogMijn adviezenGenieten van de zon: bereid uw huid voor en bescherm haar
Mijn adviezen

Genieten van de zon: bereid uw huid voor en bescherm haar

2019-05-17

1. Zorg voor een grondige hydratatie van de huid

Water is het belangrijkste bestanddeel van ons lichaam. Voor een goede bescherming van ons lichaam tegen de gevaren van de zon is water dan ook onmisbaar. En dat geldt zeker voor de huid, want een slechte hydratatie maakt de opperhuid poreus en kwetsbaar. Het is dan ook belangrijk om de huid optimaal te hydrateren en zo schade door ultraviolette stralen te voorkomen!

De praktijk: Er bestaan verschillende technieken voor het optimaal hydrateren van de huid. Uiteraard kan men beginnen met het plaatselijk aanbrengen van hydraterende crèmes. Daarnaast kan men ervoor zorgen dat het huidweefsel grondig gehydrateerd wordt door voldoende water te drinken. Heeft u wel eens gebruik gemaakt van SuperWater? Dit bij sporters zeer populaire water met alkaline heeft aangetoonde positieve effecten op de vitaliteit en het welzijn. Voor een grondige hydratatie van de huid bestaan er eveneens specifieke nutricosmetica, zoals het supplement Skin Ceramides. Dit zorgt ervoor dat het lichaam kan beschikken over voldoende ceramiden, de bestanddelen die essentieel zijn voor de barrière van de water- en vethoudende huidlaag. Ceramiden zorgen ervoor dat de huid beter water kan vasthouden. Hierdoor blijft de huid goed gehydrateerd en gezond!

2. Neem voldoende antioxidanten in

De hydratatie van de huid is essentieel voor de bescherming tegen aanvallen. Maar ook het kiezen van de juiste voeding is van belang. Zo is het mogelijk de cellen van het lichaam te beschermen met de inname van natuurlijke antioxidanten. Deze bestanddelen helpen het lichaam de schadelijke effecten tegen te gaan van vrije radicalen, oftewel de hyperreactieve deeltjes die ontstaan door blootstelling aan ultraviolette stralen. Ze stapelen zich op in het lichaam en zijn verantwoordelijk voor veel schade in het lichaam. Ze zijn betrokken bij de vroegtijdige veroudering van het lichaam. Vrije radicalen die zich ophopen in de huidcellen bevorderen vooral het ontstaan van lijntjes en rimpels als gevolg van de zon.

De praktijk: De natuurlijke antioxidanten kunnen een niet te onderschatten effect uitoefenen als het gaat om de voorbereiding van de huid op de straling van de zon. Ze worden dan ook alom gezien als middel om huidcellen te verdedigen tegen de aanvallen van vrije radicalen en vroegtijdige veroudering van de huid tegen te gaan. Om optimaal van alle gunstige effecten van antioxidanten te profiteren, kan men ze consumeren via het dagelijkse voedsel. Ze zijn echter ook verkrijgbaar als voedingssupplementen met een gestandaardiseerde dosering. Een van de krachtige voedingssupplementen op basis van antioxidanten, is de krachtige samenstelling van Carottol™. Deze formule bevat een concentraat van natuurlijke antioxidanten, waaronder bètacaroteen van wortel, lycopeen uit tomaat, luteïne uit maïs, zeaxanthine uit pompoen en astaxanthine uit garnalen.

3. Kies voor omega-3

Maar niet alleen antioxidanten kunnen onze huid voorbereiden op de zon. Er zijn nog andere natuurlijke stoffen die ons lichaam een handje kunnen helpen. Wat dacht u van omega-3?U kent ongetwijfeld de gunstige effecten van omega-3 voor ons hart en onze bloedvaten. Maar de gunstige effecten voor de huid zijn minder bekend. Er zijn echter verschillende onderzoeken waarin is aangetoond dat omega-3-vetzuren bijdragen aan de bescherming en hydratatie van de huid. Het is dan ook duidelijk dat een kuur van omega-3-vetzuren interessant is in de voorbereiding op de zonnige zomermaanden!

De praktijk: Omega-3-vetzuren worden gezien als essentieel voor ons lichaam, dat wil zeggen: we moeten ze via de voeding binnenkrijgen. Waarin vinden we omega-3? We weten dat deze vetzuren in grote hoeveelheden voorkomen in de huid van bepaalde vissoorten. Toch krijgen we er vaak niet voldoende van binnen. Om die reden zijn bepaalde producten verrijkt met omega-3 en zijn er voedingssupplementen met omega-3 ontwikkeld in de afgelopen jaren.

x
secure

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
Doorgaan met winkelen