Trustpilot
SuperSmartSuper-nutrition Nutranews
X
× Shoppen op basis van gezondheidszorgen Shoppen op basis van ingrediënten Bestsellers Nieuw Aanbieding Mijn account Smart Prescription Blog Trouwe klanten programma Taal: Nederlander
Home BlogMijn adviezenOp vakantie: 4 tips voor een relaxte reis
Mijn adviezen

Op vakantie: 4 tips voor een relaxte reis

2018-07-19

Geen stress voor vertrek

De meeste mensen plannen hun vakantie al maanden van tevoren om stress op het laatste moment te voorkomen. Al bent u nog zo goed voorbereid, er zijn altijd een paar dingen die u kort voor vertrek nog even wilt checken. Is de reservering wel bevestigd? Hoe voorkomen we dat we in de file komen te staan?Hoe laat vertrekt het vliegtuig? Wat doe ik als mijn reis niet goed verloopt? Deze vragen blijven door ons hoofd spoken en bezorgen ons stress. Bij sommige mensen bederft dit het begin van hun vakantie.

Het advies van SuperSmart: Doe een paar dagen voor vertrek ontspanningsoefeningen. Dit kan de stress voor het vertrek aanzienlijk verminderen. Heeft u de weldadige werking van een magnesiumkuur weleens geprobeerd? Magnesium is onmisbaar voor ons lichaam en draagt met name bij aan de aanmaak van energie, de ontspanning van de spieren en de vermindering van stress.

Wees reisziekte voor

Wie zich niet lekker voelt tijdens de reis in het vliegtuig, de auto of op de motor, begint zijn vakantie niet prettig. Reisziekte, ook wel bewegingsziekte of cinetose genoemd, is een vervelende kwaal die zich voordoet als de bewegingen die door de ogen worden waargenomen niet kloppen met de manier waarop ons evenwichtsorgaan ze ervaart. In Europa hebben zo'n 30 miljoen mensen chronisch last van reisziekte. Heeft u er ook last van?

Het advies van SuperSmart: Reisziekte is misschien niet ernstig, maar wel vervelend. Er zijn verschillende oplossingen. Wist u dat de gezondheidsinstanties de werkzaamheid van gemberwortel hebben erkend als middel om misselijkheid en braken tijdens het reizen te voorkomen? Verschillende studies hebben namelijk aangetoond dat gemberwortel effectief is ter voorkoming van misselijkheid. Het extract van gember is een natuurlijk anti-emeticum.

Anticipeer op de jetlag

We reizen steeds verder om volledig tot ontspanning te komen in een compleet andere omgeving. We gaan naar de Verenigde Staten, Mexico, China, Bali of Guadeloupe om er eens helemaal uit te zijn. Ons lichaam ervaart echter wel gevolgen van die enorme afstanden die we binnen een paar uur afleggen. Met name onze biologische klok heeft er onder te lijden en onze lichaamsprocessen kunnen bij een tijdsverschil dan ook flink in de war raken. Dan komt de fameuze 'jetlag' om de hoek kijken: vermoeidheid, moeite met concentreren, gebrek aan eetlust, slapeloosheid...

Het advies van SuperSmart: Om de effecten van een jetlag te voorkomen, is een goede voorbereiding het halve werk. Men adviseert het lichaam enkele dagen voor vertrek voor te bereiden op de lokale tijd, bijvoorbeeld door de tijden dat u opstaat en naar bed gaat wat te verschuiven. Tijdens de vlucht zet u deze gewenning voort en probeert u te slapen op basis van het ritme van de lokale tijd. Om de aanpassing van de biologische klok te bevorderen en de effecten van het tijdsverschil te verminderen, kan een supplementinname van melatonine zinvol zijn. Melatonine is een hormoon dat het lichaamseigen biologische ritme reguleert.

Voorkom 'turistica'

Turistica, Montezuma's revenge of Delhi belly: het zijn allemaal aanduidingen voor reizigersdiarree. Op dit onderwerp rust nog altijd een taboe. Eigenlijk is het gewoon een maag-darmontsteking. Meestal gaat het om de besmetting met een bacteriestam die men via het voedsel binnen heeft gekregen. Hoewel men in sommige landen meer risico loopt dan in andere, kan 'turistica' zich op bijna alle vakantiebestemmingen voordoen. Het is als het ware een verdedigingsmechanisme van een lichaam dat door de veranderingen uit balans is gebracht. Denk hierbij aan het tijdsverschil, de verandering van het levensritme, en de wijziging van het voedingspatroon...

Het advies van SuperSmart: Er zijn een paar simpele maatregelen waarmee u 'turistica' kunt voorkomen. Het belangrijkste is dat u voorafgaand aan het eten systematisch uw handen wast. Drink geen water uit de kraan en eet geen producten als ijsjes, sorbets, fruit en rauwe groenten. Kijk ook uit met vlees en vis dat niet goed gaar is en met eieren die niet lang genoeg gekookt zijn. Naast deze goede gewoonten, waarmee u al een eind op weg bent, kunt u het lichaam een extra steuntje in de rug geven met het gebruik van probiotica, zoals Saccharomyces boulardii.

x
secure

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
Doorgaan met winkelen