INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Home
  >  
Categorieën
  >  
Gewrichten
  >  
OptiMSM®
OptiMSM®
OptiMSM®
Verbeterde vorm
Voorloper van mucopolysacchariden (chondroïtine, glucosamine, hyaluronzuur)

Hoeveelheid : 200 g 25.00 €
(30.46 US$)
In winkelmand

+Analysecertificaat

Deel uw ervaring
Methylsulfanylmethaan (MSM, ook wel dimethylsulfon genoemd) is een stabiele en rijke natuurlijke bron van organische zwavel. We treffen ook natuurlijke vormen van zwavel aan in bepaalde soorten verse groenten en fruit, maar deze zwavel wordt tijdens het koken, het verwerken of de opslag van dit voedsel vernietigd. Onderzoeken hebben duidelijk aangetoond dat het MSM-gehalte daalt met het vorderen van de leeftijd. Supplementinname is dus een aantrekkelijke, voordelige optie, zeker omdat dit supplement ook nog eens ontdaan is van alle mogelijke toxische stoffen.

Ondersteuning bij gewrichtspijn


Men vindt met name zwavelconcentraties in gewrichten, aangezien de stof daar meewerkt aan de vorming van chondroïtinesulfaat, glucosamines en hyaluronzuur. Het speelt een kritieke rol bij het onderhouden van de stabiliteit en structuur van gewrichtsweefsels, maar ook van eiwitten.

In verschillende onderzoeken is aangetoond dat een supplementinname van MSM zeer goed werkt als natuurlijk 'smeermiddel', waardoor de gewrichten prettiger aanvoelen en eventuele pijn wordt verlicht bij bijvoorbeeld artrose of reumatoïde artritis. In een studie uit 1995 heeft men aangetoond dat het kraakbeen bij artritis slechts een derde van de normale zwavelconcentratie bevatte. In een ander, dubbelblind onderzoek onder patiënten met artrose die werden behandeld met 2,25 g MSM per dag, gaf 60% van de behandelde personen aan na vier weken verbetering te voelen. 80% voelde na zes weken verbetering. Ook zijn er positieve resultaten waargenomen bij chronische gewrichtspijn, spierpijn, peesontstekingen, slijmbeursontstekingen, irritatie van de darmen en sclerodermie.

Onderzoekers aan de universiteit van Californië (San Diego), hebben het effect van de stof onderzocht op gezond kraakbeen en op kraakbeen dat post mortem verwijderd is uit de menselijke knie. Ze hebben specifiek gekeken naar de invloed van MSM op cytokines, de markers voor gewrichtsontstekingen die zorgen voor afbraak van het kraakbeen. Ze hebben geconstateerd dat MSM de afgifte van ontstekingsbevorderende cytokines afremt, evenals de afgifte van enzymen die het kraakbeen aantasten. De onderzoekers hebben dan ook geopperd dat MSM zou werken als een soort barrière die het kraakbeen beschermt tegen het eerste stadium van osteoartritis en tegen andere beschadigingen van het kraakbeen door ontstekingsopwekkende cytokines of enzymen. Bij astma en allergieën

MSM is dan ook nog eens onmisbaar voor een groot aantal enzymale en hormonale reacties. Bovendien zorgt het ervoor dat het immuunsysteem adequaat kan functioneren. Wanneer het lichaam kan beschikken over voldoende MSM, dan vindt men met name hoge concentraties van de stof rondom slijmvliesmembranen. MSM creëert hier een beschermende laag, die de effecten van allergenen en externe verontreinigingen bestrijdt. Overigens is eveneens uit studies gebleken dat de inname van MSM een positieve invloed heeft op astma en allergieën. Volgens Earl Mindell, Ph.D., vergroot MSM de doorlaatbaarheid van de celwand, waardoor het lichaam gifstoffen en vrije radicalen eenvoudiger kan verwijderen. Voor mooie haren en nagels

Nadat de stof wordt ingenomen, wordt de elementaire zwavel afgegeven aan de aminozuren methionine en cysteïne, en verbindt de stof zich met de keratine, oftewel de structuur van de haren en nagels. Daarnaast is MSM noodzakelijk voor de aanmaak van collageen (de belangrijkste bouwstof van bindweefsel). Door de supplementinname van MSM worden haar en nagels weer gezonder: de haren worden langer en krijgen een gezonde glans, en de nagels worden sterker.

Het herstel van beschadigingen werd door MSM eveneens versneld (en werd nog eens verbeterd door de gelijktijdige inname van MSM met vitamine C). Ondersteuning van de lever

Op basis van een onderzoek bij dieren heeft men geconstateerd dat MSM de stofwisseling in de lever ondersteunt door verhoging van de L-gluthationgehaltes. Deze zwavelhoudende antioxidant is betrokken bij de leverontgifting. Een nieuwe hypoallergene vorm met een optimale zuiverheid

We maken nu gebruik van OptiMSM®, een nog puurdere vorm van MSM die niet-toxisch en hypoallergeen is, en die bovendien zeer actief is.

OptiMSM® bevat namelijk geen resten van zware metalen of andere onzuivere of schadelijke stoffen dankzij een de oplossingsmethode in vier stappen. Men gebruikt hierbij uitsluitend warmte, zonder dat men gebruik maakt van sterke oplosmiddelen.

Uit de testen die zijn uitgevoerd bij de verschillende vrachten is gebleken dat de producten geen allergene stoffen bevatten. OptiMSM® is dan ook gecertificeerd als koosher, halal en vegetarisch, en is gegarandeerd glutenvrij. Het bevat geen GMO's.

Het wordt door de FDA aangeduid als 'GRAS', oftewel 'Generally Recognized As Safe', en het voldoet aan de strengste normen op het gebied van de microbiologische farmaceutica.
Dagelijkse dosering: 2 koffielepels
Aantal doses per doosje: 25
Hoeveelheid per dosis
Methylsulfanylmethaan (MSM) 8 g

OptiMSM®, Bergstrom Nutrition®, USA.


Volwassenen. Voor een maximaal effect raden we u aan om tussen de 2 en 8 g van het OptiMSM-poeder in te nemen. Los het op in een glas water of vruchtensap (1/2 tot 2 koffielepels per dag).

Waarschuwing: De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Dit product is een voedingssupplement. Het is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Op een donkere, koele en droge plaats bewaren. Evenals bij andere voedingssupplementen, geldt ook bij dit product dat u eerst een deskundige op het gebied van de gezondheidszorg dient te raadplegen voordat u het gaat innemen tijdens de zwangerschap, tijdens het zogen, of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
Doorgaan met winkelen