0
nl
US
COVID-19: leveringen zijn nog steeds gegarandeerd. De termijnen kunnen echter worden verlengd. Contact
X
× SuperSmart Shoppen op basis van gezondheidszorgen Shoppen op basis van ingrediënten Bestsellers Nieuw Aanbieding Mijn account Smart Prescription Blog Trouwe klanten programma Taal: Nederlands
Home Shoppen op basis van gezondheidszorgen Verzorging gewrichten, botten en spieren MK-7 90 mcg + Vitamin D3
MK-7 90 mcg + Vitamin D3
MK-7 90 mcg + Vitamin D3 MK-7 90 mcg + Vitamin D3
MK-7 90 mcg + Vitamin D3
Verzorging gewrichten, botten en spieren
5
4.7 van de 5
5 sterren
13
4 sterren
3
3 sterren
1
2 sterren
0
1 ster
0
17 reviews
Klantenbeoordelingen
35.00 €(38.91 US$) Beperkte hoeveelheid
Beschrijving
Nu in een enkele dagelijkse dosering! Vitamine K2-vorm met grote biologische beschikbaarheid
-
+
60 softgels
In winkelmand Analysecertificaat
Wensenlijstje
MK-7 90 mcg + Vitamin D3

MK-7 90 mcg + Vitamin D3

Onder de noemer vitamine K vallen verschillende stoffen die afstammen van de kern 2-methyl-1,4-naftoquinon of menadion. De stoffen dragen bij aan de activering van verschillende factoren voor de bloedstolling.

Er bestaan twee natuurlijke en niet-toxische vormen die van elkaar verschillen door hun zij-keten:
• fylloquinon of fytomenadion (vitamine K1). Deze vorm wordt in planten aangemaakt, met name in groene bladgroenten (kruisbloemigen: kool, peterselie, spinazie, sla). Het is in water oplosbaar, stabiel bij warmte, maar gevoelig voor licht en voor alkalische milieus.
• Menaquinon (vitamine K2), dat wordt aangemaakt door bacteriën in het darmkanaal. Helaas wordt het merendeel van deze vitamine uitgescheiden via de ontlasting. Het komt in mindere mate terecht in de bloedvaten, de botten en de andere weefsels. Vitamine K2 komt eveneens voor in (orgaan)vlees en gefermenteerde producten zoals kaas. Het komt vooral veel voor in nattō, een traditioneel Japans gerecht op basis van gefermenteerde sojabonen. Het is de belangrijkste bron van vitamine K2, maar helaas wordt het niet dagelijks gegeten in de westerse wereld.

Noodzakelijk voor de bloedstolling

Vitamine K is bekend geworden vanwege zijn activiteit op het gebied van de 'Koagulation' (Duits voor 'bloedstolling'). De vitamine wordt namelijk in de lymfevaten opgepikt door de chylomicronen waarna vitamine K zich ophoopt in de lever. In de lever draagt de vitamine bij aan vier factoren van bloedstolling, waaronder factor II (prothrombine) en de omzetting daarvan in thrombine.

Noodzakelijk voor de mineraalaanvoer

Vitamine K stimuleert de aanmaak van osteocalcine, een specifiek hormoon voor de botten dat wordt gemaakt door osteoblasten. Dit hormoon zorgt voor de mineraalaanvoer van de botten doordat het calcium verdeelt in onze botten en tanden.

Daarnaast helpt het hormoon voor het mobiliseren van calcium in onze bloedvaten en zachte weefsels, waardoor voorkomen wordt dat deze weefsels later verkalken; denk hierbij aan atherosclerose en de verkalking van de aorta. Het zorgt ervoor dat de nieren goed blijven werken doordat het de vorming van nierstenen op basis van kalk voorkomt.

Zo zorgt de inname van vitamine K in supplementvorm ervoor dat het aantal aan osteoporose gerelateerde incidenten afneemt. Het voorkomt fracturen (bijvoorbeeld van de heup) en werkt vooral preventief als het gaat om de verkalking van de aderen.

Ontstekingsremmende eigenschappen

Vitamine K2 is eveneens een van de beste preventieve werkstoffen als het gaat om het bestrijden van chronische ontstekingen die in de loop der jaren stilletjes de weefsels kunnen beschadigen, en die kunnen bijdragen aan hieraan gerelateerde aandoeningen: kanker, obesitas, cardiovasculaire aandoeningen (doordat het CVA's, infarcten vermindert).

In onderzoeken is aangetoond dat vitamine K2 verschijnselen bestrijdt die gerelateerd zijn aan ontstekingen doordat het de ontstekingsbevorderende markers remt die worden aangemaakt door monocyten.

Beperkt het risico van overlijden door kanker

Een recent Spaans onderzoek bij meer dan 7000 deelnemers dat ongeveer 4,8 jaar duurde, toonde aan dat personen die hun inname van vitamine K verhoogden (fylloquinon en menaquinon) een lagere kans hadden op het ontstaan van kanker, plus een lagere kans om te overlijden (ongeacht de oorzaak) dan personen die de inname van vitamine K niet hadden verhoogd. Onderzoekers concludeerden dat de dagelijkse verhoging van de inname van vitamine K in de voeding het risico op het ontstaan van hart- en vaatziekten, kanker of het overlijden door welke andere oorzaak dan ook verkleinde bij een mediterrane bevolkingsgroep met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Ondersteuning bij Parkinson

Volgens een Japanse studie die gedurende een jaar werd uitgevoerd bij vrouwen die ouder waren dan vijfenzestig jaar en die leden aan de ziekte van Parkinson, zorgde een supplementinname van vitamine K (45 mcg per dag) er voor dat het aantal fracturen van de heup afnam en de minerale botdichtheid ten opzichte van de placebogroep licht toenam.

Uit een recenter onderzoek is zelfs gebleken dat vitamine K2 een uitstekende preventieve werking had voor de ziekte van Parkinson: de stof transporteert immers elektronen en houdt daarmee de ATP-gehaltes in de mitochondriën op peil.

MK-7

Menaquinon-7, oftewel MK-7, wordt gewonnen uit nattō. Van alle menaquinones die vitamine K2 vormen, is dit de fractie met de hoogste activiteit en de grootste biologische beschikbaarheid.

Menaquinon-7 wordt in Japan sinds 1995 gebruikt voor het behoud van sterke botten en gewrichten.

Onderzoeken hebben aangetoond dat het de aanmaak van calcium reguleert door de volgende processen:
• het activeert een specifiek eiwit dat verantwoordelijk is voor de optimalisering van de verbinding van calcium aan de botstructuur, hetgeen onmisbaar is voor sterke botten;
• het activeert een eiwit dat de neerslag van calcium in de bloedvaten voorkomt, waardoor het hart- en vaatstelsel gezond blijft.

Wie heeft er baat bij een supplementinname van MK-7 + D3?

Vanwege de potentiele voordelen voor de gezondheid vormt vitamine K2, net als vitamine D3, een van de belangrijkste voedingssupplementen van de afgelopen jaren. De toevoeging van vitamine D3 aan dit complex verbetert de opname en het transport van calcium naar de botten. Het versterkt de werking van menaquinon-7 aanzienlijk, doordat het inwerkt op de botvorming en de minerale botdichtheid bij vrouwen in de menopauze die al dan niet lijden aan osteoporose. Beide stoffen versterken elkaar dan ook.

Overigens is in recent onderzoek aangetoond dat vitamine D3 de activiteit van insuline in de alvleesklier en de koolhydratenstofwisseling ondersteunt en onderhoudt, en dat het de werking van het immuunsysteem bevordert.
Door deze vitamine te combineren met vitamine K2, in een uitgebalanceerde dosis die eenmaal daags ingenomen kan worden, is MK-7 + D3 een onmisbaar supplement geworden:
• voor personen met bloedingsproblemen;
• voor personen met absorptieproblemen in de darmen (ziekte van Crohn, coeliakie, chronische diarree..);
• voor ouderen;
• voor personen die lijden aan osteoporose, in elk geval voor alle vrouwen in de menopauze;
• voor personen met een kans op hart- en vaatziekte of kanker.

Onderzoekers van de universiteit van Maastricht hebben onlangs zelfs aangetoond dat gezonde personen een tekort hadden aan vitamine K. Ook voor gezonde mensen boven de veertig jaar zou de supplementinname van vitamine K2 gunstige effecten opleveren.

De nuttige dagelijkse dosis van MK-7 bedraagt 90 mcg per dag, een equivalent van 15 g nattō, in te nemen tijdens een maaltijd die nog andere vetbronnen bevat. Dit bevordert de opname van de stoffen, ook al zijn de softgels samengesteld op basis van lijnzaadolie. Lijnzaadolie is rijk aan alfa-linoleenzuur, een essentieel vetzuur en het meest werkzame vetzuur van alle omega-3-vetzuren.
Gebruiksvoorschriften: Vitamine K2 staat niet bekend als toxisch. Echter, gezien de invloed van vitamine K op de bloedstolling is het raadzaam om uw arts te raadplegen wanneer u eveneens stollingsmedicijnen inneemt (coumarines, heparine...).
Samenstelling
Dagelijkse dosering: 1 softgel
Aantal doses per potje: 60
Hoeveelheid per dosis
Vitamine D3 400 IE
Menaquinon 7 (MK-7) 90 mcg
Overige ingrediënten: lijnzaadolie
aanbevelingen voor gebruik
Volwassenen. Neem een softgel per dag.
Opgelet : boven de 2000 IE per dag is het raadzaam een 25-hydroxy vitamine D-analyse te laten uitvoeren. Bij een nieraandoening, vitamine D3 uitsluitend innemen op advies van uw arts. De totale dosering van 10.000 IE per dag niet overschrijden, met inbegrip van alle vitamine D-bronnen, zonder dat uw arts u dit heeft aangeraden. Raadpleeg eerst uw arts indien u antistollingsmiddelen gebruikt. Bevat sojaderivaten.
5
4.7 /5 17 reviews
Omschrijving
5
4.9 / 5
Kwaliteit
5
4.8 / 5
Prijs-kwaliteitverhouding
5
4.6 / 5

Reviews 17
Uitstekend
76 %
Goed
18%
Gemiddeld
6%
Slecht
0%
Zeer slecht
0%

Caroline Saelens
5
Uitstekend produkt. Bestel geregeld dit produkt.
LAMBERT Didier
5
effet à long terme pour éviter les risques d'ostéoporose et de dépôts artériels
Sra. Senties Tamborero
4
Lo consumo porque me hice control de vitamina D y estaba muy baja.
PALMA Rosario
5
Para mi son de los mejores productos que he probado
Suzanne Pagnucco
5
J’en suis très satisfaite !
Caroline Saelens
4
Uitstejend produkt
MANZANO Angels
5
Me ha funcionado. La recomiendo. El único inconveniente, como en todos los suplementos vitamínicos, es el precio.
Sra. Senties Tamborero
5
Es muy buen producto y suple mi carencia de vitamina D que me hice analizar cuando me pidieron una analítica porque si no, los médicos nunca lo piden.
Elisabeth P.
5
D'après le descriptif, ce produit est à prendre avec Vitamin D3. Il est donc utile de lire ce descriptif pour comprendre pourquoi.
Jesús G. Q.
3
Buen producto que no debiera faltar a nade.
POUYFAUCON Monique
5
bon produit à alterner
GOREUX Anne
5
ma prise de sang est bonne ! donc je crois que ce produit me fait du bien !
MICHOTTE Martine
4
Le mélange vit D + K me semble important
TORESANO Guillermo
5
Creo que la vitamina K en combinación con la vitamina D3 es un acierto para la salud en general.
VICTOR Marie
5
Très bon produit conseillé par mon médecin
BIELSA Enrique
5
Sobre la vitamina D3 tenemos mucha información y junto a la MK forman un magnifico tandem para la salud circulatoria
PHAN Sunny
5
Très bien je fais une cure assez régulièrement.

Aanbevolen producten

Nieuw
Daily 3®Daily 3®

De meest complete multivitamineformule in een enkele capsule

49.00 €(54.47 US$)
+
ABG10+® 125 mgABG10+® 125 mg

Extract van zwarte knoflook, een krachtige antioxidant die het hart beschermt.

19.00 €(21.12 US$)
+
Green Propolis 400 mgGreen Propolis 400 mg

een natuurlijk antibioticum, rijk aan biologische werkstoffen

47.00 €(52.25 US$)
+
Asc2P 250 mgAsc2P 250 mg

Een stabiele en krachtige vorm van vitamine C, in staat om door te dringen tot in de cellen ; zorgt voor behoud van de middellange telomeren

32.00 €(35.57 US$)
+
-35%
AntiOxidant SynergyAntiOxidant Synergy

Een intensief beschermende en veelzijdige antioxidant.

27.95 €43.00 €(31.07 US$)
+
CBD 25 mgCBD 25 mg

Een natuurlijke en krachtige pijnstiller voor langdurige pijnverlichting

63.00 €(70.03 US$)
+
Berberine 500 mgBerberine 500 mg

Een nieuw natuurlijk en krachtig wapen tegen diabetes type II

32.00 €(35.57 US$)
+
Nieuw
Senolytic ComplexSenolytic Complex

Senolytica: een revolutionaire formule die de voor veroudering verantwoordelijke senescente cellen verpulvert

84.00 €(93.37 US$)
+
Newsletter
Meld u aan voor onze newsletter
en ontvang standaard 5% korting
Onze selectie artikelen
10 doeltreffende maatregelen voor langdurige versterking van de botten

Hoe kunnen we ons kostbare botweefsel behouden? Hoe kunnen we het effect van veroudering op de botten beperken? We geven u tips om uw botten zo lang mogelijk gezond te houden.

10 adviezen om gewrichtspijn te verminderen

Gewrichtspijn komt veel voor en kan erg vermoeiend zijn. Ontdek 10 natuurlijke manieren om de pijn te verlichten.

Welke natuurlijke remedies bestaan er om artrose te voorkomen en de klachten te verlichten?

Welke natuurlijke remedies bestaan er om artrose te voorkomen en de klachten te verlichten ? Heeft u last van stijfheid, pijn in de wervels of knieën, of chronische ontstekingen? Lijdt u net als een miljoen andere Nederlanders aan artrose of vermoedt u dat u hieraan lijdt? We noemen hier een aantal eenvoudige en natuurlijke methodes die de artrosepijn kunnen verlichten.

MK-7 90 mcg + Vitamin D3
-
+
35.00 €
(38.91 US$)
In winkelmand
© 1997-2020 Supersmart.com® - Alle rechten van reproductie voorbehouden.
© 1997-2020 Supersmart.com®
Alle rechten van reproductie voorbehouden.
Nortonx
secure
Warning
ok