INNOVATION AND EXCELLENCE SINCE 1992
Home
  >  
Categorieën
  >  
Probiotica en prebiotica
  >  
Lactobacillus reuteri
Lactobacillus reuteri
Lactobacillus reuteri
De allernieuwste generatie probiotica in dienst van een gezond hart- en vaatstelsel
reviews bekijken

Hoeveelheid : 60 DRCaps™ 21.00 €
(24.00 US$)
In winkelmand

+Analysecertificaat

Het menselijke verteringskanaal bevat zo'n honderd triljoen bacteriën die een belangrijke rol spelen in de verhouding tussen het genoom en de omgeving. Dit microbioticum, dat in ons lichaam een gewicht tot wel twee kg kan aannemen, blijkt steeds opnieuw weer een belangrijke rol te spelen voor het behoud van onze algehele gezondheid... Maar die rol omvat meer dan we hadden kunnen bedenken.

Probiotische bacteriën zijn levende micro-organismen die zich ontwikkelen in het menselijk lichaam. Onder de duizenden verschillende soorten die er bestaan, vinden we ook de melkzuurbacteriën terug. Melkzuurbacteriën zijn onder te verdelen in verschillende subklassen, namelijk bifidobacteriën, lactococci, streptokokken en lactobacillen.

Van alle geïdentificeerde en gebruikte lactobacillen springt de Lactobacillus reuteri eruit als de bacterie die ons hart- en vaatstelsel een krachtige boost kan geven. Wetenschappers beginnen namelijk het belang te zien van probiotica voor onze algehele gezondheid, waarbij men ziet dat de gunstige effecten zich niet allen beperken tot ons verteringsstelsel en ons immuunsysteem. In onderzoeken bij dieren en klinische studies is bewezen dat de inname van de zogenaamde 'aandoeningsspecifieke probiotica' snel en doeltreffend kan inspelen op bepaalde stofwisselingsaandoeningen, zonder dat het bijwerkingen heeft.

L. reuteri voor een gezond hart- en vaatstelsel

Studies bij dieren hebben benadrukt dat deze probioticastam het totale cholesterolgehalte kan doen dalen met 38% en het triglyceridengehalte met 40%, zonder dat het HDL-gehalte werd beïnvloed. Ook bij een dieet dat verrijkt was met vetten en cholesterol en dat arm was aan vezels, voorkwam de inname van L. reuteri een stijging van deze gehaltes.

Bij muizen die op een westers dieet werden gezet, zag men dat de dieren die een supplement van L. reuteri hadden gekregen veel minder in gewicht waren toegenomen. De totale vetopslag en de vetopslag in de lever was in deze groep lager dan in de placebogroep.

Bij de mens zijn klinische, dubbelblinde placebogecontroleerde onderzoeken uitgevoerd. De onderzoekers constateerden bij personen met een te hoog cholesterolgehalte een aanzienlijke daling van:
    • het totale cholesterolgehalte (- 9%) en het LDL-cholesterolgehalte (- 12%)';
    • het apo-B-100-gehalte (- 8%), een marker voor de hoeveelheid LDL en een goede indicator voor het risico op hart- en vaatziekten;
    • het CRP-gehalte (C-reactief proteïne, een marker voor ontstekingen) met ongeveer 62%;
    • het fibrogeengehalte met 14%; fibrogeen is een essentieel element voor bloedstolling dat betrokken is bij de vorming van bloedpropjes;
    • naast bovenstaande dalingen constateerde men dat dat HDL-cholesterolwaarden en het vitamine D-gehalte op peil bleven, hetgeen voor het cardiovasculaire systeem uiterst belangrijk is.
Deze doorslaggevende resultaten werden reeds na 6 tot 9 weken behandelen bereikt. Het middel was volledig veilig en vrij van de bijwerkingen die men normaliter bij statines ziet.

In een ander onderzoek kwam naar voren dat Lactobacillus reuteri in staat was het 25-hydroxyvitamine D-gehalte in het serum te verhogen tot 26%. Dit is het eerste klinische onderzoek waarin een link wordt gelegd tussen de orale supplementinname van een probiotische stam en de toename van de hoeveelheid vitamine D in de bloedstroom, een verschijnsel dat essentieel is voor de bescherming van onze hart- en bloedvaten, onze botten en onze cellen.

De twee werkingsmechanismen

L. reuteri maakt een enzym aan, BSH genaamd (bile salt hydrolase). Dit enzym vermindert de opname van cholesterol in de darmen. De cholesterol wordt afgevoerd via de ontlasting. Net als alle andere vetten heeft ook cholesterol galzuren nodig om geabsorbeerd te kunnen worden. Door de inname van L. reuteri wordt de uitscheiding van cholesterol via de ontlasting bevorderd doordat de bacterie de chemische verbindingen van de geconjugeerde galzuren afbreekt.

Het tweede werkingsmechanisme is onderwerp van recente onderzoeken en zou eveneens kunnen bijdragen aan het verlagen van het cholesterolgehalte en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Galzuren vangen niet alleen het overschot aan cholesterol op. Het zijn eveneens krachtige signaleringsmoleculen die de cholesterolstofwisseling reguleren. Dit doen ze middels de Farnesoïde X Receptor (FXR). Wanneer de geconjugeerde galzuren breken - in de aanwezigheid van L. reuteri - dan is dat van invloed op de signalering. Dit heeft tot gevolg dat de afbraak van de galzuren wordt versneld en er meer cholesterol wordt afgevoerd. Er wordt dus minder cholesterol opgenomen in de darm.

Omdat L. reuteri de algehele cardiovasculaire gezondheid ten goede komt, is het een perfecte aanvulling op andere supplementen die inwerken op ons hart- en vatenstelsel. Denk bijvoorbeeld aan fytosterolen, visolie, soja en in oplosbare vezels. Voor wat betreft de activiteit kan men stellen dat 100 mg Lactobacillus reuteri (1 capsule) voldoende is. Om hetzelfde effect te bereiken zou u 2 g fytosterolen, 4 g visolie 10 g vezels of 50 g soja moeten innemen.

Lactobacillus reuteri markeert dan ook het begin van een nieuw tijdperk, waarin men weet dat werking van probiotica zich niet alleen beperkt tot ons spijsverteringskanaal: het is tevens in staat om omvangrijke fysiologische verstoringen ongedaan te maken. En dat op een natuurlijke, veilige en relatief goedkope manier.

Een capsule bevat 2,5 miljard micro-organismen die middels een nieuwe technologie zijn verpakt tot DR Caps™, capsules de werken middels een vertraagde afgifte. Op deze wijze bewerkstelligt men een optimale opname van L. reuteri, aangezien de opname van de stof pas plaats vindt in de dunne darm, waarna het direct in de bloedbaan komt. De bacterie komt dus niet in contact met het vernietigende maagzuur. De DR Caps™ zijn gecertificeerd als 100% vegetarisch en bevatten geen synthetische omhulling.
Dagelijkse dosering: 2 capsules
Aantal doses per potje: 30
Hoeveelheid per dosis
Lactobacillus reuteri
(5 miljard micro-organismen)
200 mg
Overige ingrediënten: Acaciagom, rijstzemelen.

Elke capsule bevat 100 mg Lactobacillus reuteri (2,5 miljard micro-organismen). Ingrediënten


Volwassenen. Neem 2 capsules per dag. Elke capsule bevat 100 mg Lactobacillus reuteri (2,5 miljard micro-organismen).
Koel bewaren.

Waarschuwing: De aangegeven dagelijkse dosis niet overschrijden. Dit product is een voedingssupplement. Het is geen vervanging voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren. Op een donkere, koele en droge plaats bewaren. Evenals bij andere voedingssupplementen, geldt ook bij dit product dat u eerst een deskundige op het gebied van de gezondheidszorg dient te raadplegen voordat u het gaat innemen tijdens de zwangerschap, tijdens het zogen, of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.
 
Bekijk ervaringen van onze klante

Gratis

Dank u voor uw bezoek. Voor u vertrekt:

MELD U AAN VOOR
Club SuperSmart
En profiteer
van exclusieve voordelen:
Doorgaan met winkelen
keyboard_arrow_up