0
nl
US
X
× SuperSmart Informatie over uw gezondheid Nieuwe artikelen Populaire artikelen Naar onze winkel Mijn account Smart Prescription Blog Trouwe klanten programma Taal: Nederlands
Lever en ontgifting Dossiers

Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen luchtvervuiling?

Luchtvervuiling is een ware natuurramp. Met name in de steden is het erg, maar ook het platteland wordt niet gespaard. Klimatologen en gezondheidsdeskundigen luiden de alarmklok. Het is tijd voor concrete maatregelen om de gezondheidsrisico's van luchtvervuiling in te dammen!
Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen luchtvervuiling?
Rédaction Supersmart.
2018-10-16 (blog.publication: 2018-10-11)Opmerkingen (0)

Wat is er zo gevaarlijk aan luchtvervuiling?

Met name in de winter is de vervuiling door fijnstofeen niet te verwaarlozen oorzaak van veel ongemakken en complicaties. Het veroorzaakt niet alleen klassieke verschijnselen, zoals prikkende ogen en een prikkende keel. Vandaag de dag is algemeen bekend dat de blootstelling aan atmosferische vervuiling een de goede werking van ons lichaam aantast.

Op de langere termijn bevordert luchtvervuiling vroegtijdige veroudering en vergroot het de kans op de ontwikkeling van bepaalde aandoeningen. In een recente Taiwanese studie is voor het eerst een verband vastgesteld tussen luchtvervuiling en de grotere kans op kanker in de mondholte. Hieraan voorafgaande studies hadden al vastgesteld dat er een toename was van de kans op longkanker, de kans op allergieën van het ademhalingsstelsel, de kans op aandoeningen van het ademhalingsstelsel en de kans op hart- en vaataandoeningen/

Bescherming tegen luchtvervuiling, dat is een uitdaging voor de volksgezondheid geworden. Dat ziet ook de Wereld Gezondheidsorganisatie. Die schat in dat atmosferische vervuiling jaarlijks wereldwijd verantwoordelijk is voor maar liefst 1,3 miljoen doden.

Hoe kunnen we onszelf beschermen tegen luchtvervuiling?

Elke dag circuleren er duizenden liters lucht in onze luchtwegen. Atmosferische vervuiling dringt op die manier diep door in ons lichaam en staat aan de basis van wat de wetenschappers 'oxidatieve stress' of 'oxidatiestress' noemen. Er ontstaan hyperactieve zuurstofsoorten die zich geleidelijk aan ophopen en allerlei schade veroorzaken aan de cellen.

Gelukkig is het vandaag de dag mogelijk om gebruik te maken van een groot aantal natuurlijke antioxidanten. Het gaat om werkstoffen die oxidatiestress bestrijden en zo de gevaren van luchtvervuiling tegengaan. Vitamine C, vitamine E, resveratrol, epigallocatechin gallaat (EGCg), curcumine, glutathion... de lijst van natuurlijke antioxidanten is lang.

Voor een optimale bescherming middels antioxidanten zijn er de afgelopen jaren specifieke formules ontwikkeld. Een voorbeeld hiervan is een capsule van AntiOxidant Synergy die een selectie bevat van de beste natuurlijke antioxidanten. Het aanvullende voedingssupplement ZeroPollution® is speciaal samengesteld om de huid tegen luchtvervuiling te beschermen. Het bevat extracten van citroenverbena, olijf, rozemarijn en van de Sophora japonica. Wat bovendien bijzonder is aan deze extracten, is dat ze allemaal gestandaardiseerd zijn met werkstoffen om een optimaal effect te bereiken.

Wat te doen bij een piek van luchtvervuiling?

Al kunnen we onszelf nooit volledig beschermen tegen luchtvervuiling, toch kan het nuttig zijn om bepaalde goede gewoontes te ontwikkelen en zo de blootstelling aan fijnstof zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt aanbevolen om tijdens een vervuilingspiek intensieve fysieke inspanningen te voorkomen. Tijdens een dergelijke inspanning kan de hoeveelheid fijnstof in het lichaam namelijk toenemen en kan het zich ophopen in het lichaam.

Vervuiling komt overal voor, zowel binnen als buiten. Het is dan ook belangrijk om de lucht in onze leefruimte regelmatig te verversen. Denk hierbij aan uw huis, uw kantoor, uw auto... Is er sprake van een echte vervuilingspiek, dan moeten we voorzorgsmaatregelen nemen. Wacht met ventileren tot de waarden van de fijnstof gedaald zijn. Vermijd uren met grote verkeersdrukte.

Hoe kunnen we luchtvervuiling vermijden?

Luchtvervuiling treft iedereen. De vermindering van de uitstoot van fijnstof vraagt een duurzame en collectieve inspanning.

Hieronder vindt u een paar maatregelen die kunnen bijdragen aan het voorkomen van luchtvervuiling:

Like en deel Pinterest

Opmerkingen

U dient ingelogd te zijn op uw account om een opmerking te kunnen plaatsen
Dit artikel is nog niet beoordeeld. Laat als eerste uw beoordeling achter
Onze selectie artikelen

Deze producten vindt u wellicht interessant

DMSA 100 mgDMSA 100 mg

De de veiligste en de meest doeltreffende chelaatvormer voor kwik.

37.00 €(43.04 US$)
+
Magnesium Malate 800 mgMagnesium Malate 800 mg

Gebrevetteerde vorm met een verbeterde biologische beschikbaarheid, voor het chelateren van giftige aluminiumoverschotten. 20 % magnesium, 69 % appelzuur.

20.00 €(23.26 US$)
+
LIV 52<sup>®</sup>LIV 52®

Beroemd ayurvedisch middel voor leverontgifting

19.00 €(22.10 US$)
+
Silyplus 120 mgSilyplus 120 mg

Een vorm van silymarine die 8 tot 10 maal beter wordt opgenomen

29.00 €(33.73 US$)
+
Colon Cleanse FormulaColon Cleanse Formula

Een gezonde darm, een gezond leven

23.00 €(26.75 US$)
+
EDTA 250 mgEDTA 250 mg

Doeltreffende chelaatvormer, praktisch en voordelig

27.00 €(31.41 US$)
+
Liver Support FormulaLiver Support Formula

Nieuwe, verbeterde samenstelling, nu nog krachtiger Ondersteunt op natuurlijke wijze de leverfunctie

34.00 €(39.55 US$)
+
Desmo Forte™Desmo Forte™

Vloeibaar extract 1 : 2 van Desmodium adscendens Maximale concentratie

36.00 €(41.87 US$)
+
© 1997-2020 Supersmart.com® - Alle rechten van reproductie voorbehouden.
© 1997-2020 Supersmart.com®
Alle rechten van reproductie voorbehouden.
Nortonx
secure
Warning
ok