0
nl
US
COVID-19: leveringen zijn nog steeds gegarandeerd. De termijnen kunnen echter worden verlengd.
X
× SuperSmart Informatie over uw gezondheid Nieuwe artikelen Populaire artikelen Naar onze winkel Mijn account Smart Prescription Blog Trouwe klanten programma Taal: Nederlands
Anti-aging Dossiers

Mooi en fit na je zestigste: onze tips

Bent u 60? Dat is de leeftijd van verdieping en rust in uw leven. Maar het is ook de leeftijd waarop u heel goed voor uzelf moet zorgen. We geven u een paar tips.
Rédaction Supersmart.
2017-06-07 (blog.publication: 2017-03-07)Opmerkingen (0)

Aandacht voor de huid

Als u 60 bent, zijn de teken des tijds reeds zichtbaar, maar dat is geen reden om uw huid te verwaarlozen. Integendeel! Uw huid heeft meer dan ooit behoefte aan voeding en aan een diepe vorm van hydratering. Zorg dat u uw verzorging hierop aanpast.

Doen

Gebruik geen agressieve behandelingen en wees zacht voor uw huid. Gebruik bij voorkeur een make-upreiniger met een adstringerend effect. Voed 's ochtends en 's avonds uw huid met een rijke crème die speciaal is ontwikkeld voor de rijpere huid (met specifieke werkstoffen, zoals collageen). Vergeet ook uw handen niet: behandel deze fragiele huid met geschikte producten.

Zorg dat u fysiek in vorm blijft

Na uw zestigste doen zich twee metabolisch processen voor: uw botmassa neemt af en uw spiermassa vermindert. Wat is het gevolg hiervan? De risico's van osteoporose of van een valpartij worden groter.

Doen

Zorg voor regelmatige fysieke activiteit, sport 2 tot 3 maal per week (beoefen een rustige sport zoals gym, zwemmen of wandelen). Zo houdt u voldoende spiermassa en blijven de botten sterk. Onderneem buitenactiviteiten (tuinieren, wandelen...) om uw vitamine D op peil te houden. Deze vitamine wordt deels door het lichaam aangemaakt met behulp van de zon. Vitamine D, en dan met name vitamine D3, is namelijk een betrokken bij de preventie van osteoporose. Het bestaat eveneens in de vorm van voedingssupplementen, die u als kuur kunt innemen.

Zorg voor een stabiel gewicht

Onder invloed van de hormonen na de menopauze, zien vrouwen de balans van de weegschaal vaak naar de verkeerde kant doorslaan. Er zijn ook vrouwen die minder eetlust hebben. Het is echter belangrijk om te proberen een stabiel lichaamsgewicht te houden. Kies steeds voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, want daarmee voorkomt u allerlei gezondheidsproblemen.

Doen

Eet elke dag zoveel mogelijk fruit en zowel gekookte als rauwe groente. Dat levert uw lichaam vitamines, mineralen en oligo-elementen waarmee u de celveroudering tegengaat. Ook eiwitten (vlees, vis, eieren) zijn onmisbaar voor het behoud van een goede spiermassa. Combineer ze met granen en peulvruchten (kikkererwten, linzen...). Neem ook voldoende melkproducten, want daarmee zorgt u voor de aanvoer van calcium voor uw botten. En ten slotte zorgt u er natuurlijk voor dat u de hele dag door goed drinkt om uw lichaam van voldoende vocht te voorzien.

Breng uw darmen in beweging

Veel mensen van boven de zestig kampen met darmproblemen. Ook al is constipatie niets ernstigs, het is wel vervelend. Zeker wanneer het gepaard gaat met een opgeblazen gevoel, het opboeren van eten of misselijkheid (ook wel 'dyspepsie' genoemd).

Doen

Heeft u last van enige obstipatie, kies dan bij voorkeur voor voedingsstoffen die rijk zijn aan vezels, want die verbeteren de darmpassage. Denk hierbij aan fruit en rauwe groenten, volkoren granen (volkoren brood bijvoorbeeld), peulvruchten en bonen (linzen, limabonen, kikkererwten..). Ook fytotherapie kan helpen luie darmen te stimuleren. Zo werkt psyllium bijvoorbeeld heel goed, omdat het een zeer hoog gehalte aan oplosbare vezels bevat.

Maak uw immuunsysteem sterk

Een immuunsysteem in topvorm is niet alleen nodig om aanvallen van buitenaf te bestrijden, maar is eveneens nuttig voor een algehele goede gezondheid. Met het vorderen der jaren wordt het immuunsysteem wat zwakker.

Doen

Doe uw voordeel met de inname van probiotica, omdat deze micro-organismen uw darmflora gezond houden. En een gezond immuunsysteem begint bij een gezonde darmflora. U kunt probiotica vinden in gefermenteerde producten (zoals kefir, yoghurt, zuurkool...), maar u kunt het ook innemen in de vorm van voedingssupplementen. Een proboticaproduct dat verschillende goede bacteriën bevat (Probio Forte) is een uitstekende keuze.

Like en deel

Opmerkingen

U dient ingelogd te zijn op uw account om een opmerking te kunnen plaatsen
Dit artikel is nog niet beoordeeld. Laat als eerste uw beoordeling achter
Onze selectie artikelen
Menselijke cellen die aangevallen worden door reactieve zuurstofsoorten
Wat is oxidatieve stress?

Oxidatieve stress (ook wel oxidatiestress genoemd) duidt op de aanvallen van vrije radicalen op onze cellen.Komen er te veel vrije radicalen, dan raakt het lichaam beschadigd en kan het de aanvallen niet meer goed bestrijden. Hieronder leest u alles over de bronnen van vrije radicalen, over de gevolgen ervan en over de beste manieren om ze te beheersen.

Tekenen van veroudering op de gerimpelde en gevlekte handen van een oudere
Hoe wordt het verouderingsproces veroorzaakt?

Het verouderingsproces in het lichaam ontstaat door een combinatie van genetische- en omgevingsfactoren: verkorting van het DNA, oxidatieve stress, glycatie... Lees alles over het verouderingsproces, over de oorzaken en over manieren om het proces te vertragen.

rode en witte bloedlichamen
Chronische ontstekingen: de 10 belangrijkste punten op een rijtje

Een ontsteking is een mechanisme waarmee ons lichaam een aanval probeert af te slaan. Maar als dit mechanisme overheerst, lijdt het lichaam eronder. De belangrijkste info samengevat in 10 punten.

Het verouderingsproces omkeren: een stof die dit fenomeen dichterbij brengt

Hoe ouder we worden, hoe verder ons uithoudingsvermogen achteruit gaat. Niemand ontkomt aan deze fatale aftakeling. Althans, dat is op dit moment nog zo. De geleidelijke achteruitgang is te wijten aan het feit dat de functie van onze bloedvaten steeds minder wordt. Ze zijn niet meer in staat de noodzakelijke voedingsstoffen te leveren die onze spieren nodig hebben om goed te functioneren.

foto van veertigjarige die lacht
10 tips om elke dag veroudering te verminderen

We kunnen dagelijks veroudering tegengaan door bepaalde processen in ons lichaam te sturen. Onze 10 beste adviezen om veroudering te vertragen.

Kurkuma ontmantelt een vermaler van proteïnes die betrokken is bij kanker

Als u geïnteresseerd bent in natuurlijke geneeswijzen, dan bent u deze plant vast al eens tegengekomen. Het poeder wordt ook wel 'Indiase saffraan' genoemd en is in Azië al eeuwenlang een zeer populair middel. We hebben het natuurlijk over kurkuma.

Deze producten vindt u wellicht interessant

Nieuw
Senolytic ComplexSenolytic Complex

Senolytica: een revolutionaire formule die de voor veroudering verantwoordelijke senescente cellen verpulvert

84.00 €(92.03 US$)
+
Mitochondrial FormulaMitochondrial Formula

Verouderde cellen weer verjongen door de aanmaak van nieuwe mitochondriën

59.00 €(64.64 US$)
+
AMPK BoosterAMPK Booster

Het celenzym dat de levensverwachting verhoogt en de opslag van vet vermindert.

42.00 €(46.02 US$)
+
Nicotinamide Mononucleotide 125 mgNicotinamide Mononucleotide 125 mg

Tijd om de film terug te spoelen! Wereldwijde première! Deze NAD+-booster zou het verouderingsproces echt kunnen omkeren!

59.00 €(64.64 US$)
+
Nieuw
Dragonhead extractDragonhead extract

Anti-aging-extract van Turkse drakenkop met effect van nabootsing calorierestrictie

42.00 €(46.02 US$)
+
Astragaloside IV 98%Astragaloside IV 98%

Absoluut het nieuwste op het gebied van anti-aging! Profiteer van het kennismakingsaanbod 'Set voor langere levensduur': Astragaloside IV + ResveratrolSynergy -->

98.00 €(107.37 US$)
+
Astragalus ExtractAstragalus Extract

Hydroglycerine-extract van Hokjespeul in druppels De eeuwenoude Chinese 'Verjongingsbron'

19.00 €(20.82 US$)
+
Nicotinamide Riboside 125 mgNicotinamide Riboside 125 mg

"Wondermolecuul", "Bijzondere verborgen vitamine"

69.00 €(75.60 US$)
+
© 1997-2020 Supersmart.com® - Alle rechten van reproductie voorbehouden.
© 1997-2020 Supersmart.com®
Alle rechten van reproductie voorbehouden.
Nortonx
secure
Fout:
ok