0
nl
US
1 gratis mondkapje bij elke bestelling, 1 set van 'mondkapje + flacon 'hydroalcoholische gel' gratis bij elke bestelling van € 120 of meer
X
× SuperSmart Informatie over uw gezondheid Nieuwe artikelen Populaire artikelen Naar onze winkel Mijn account Smart Prescription Blog Trouwe klanten programma Taal: Nederlands
Immuunsysteem, vermoeidheid en infecties Lijsten

Seizoensgebonden allergieën: lees deze 5 onmisbare tips!

Niesbuien, hoesten en tranende ogen...seizoensgebonden allergieën zoals hooikoorts leiden bij maar liefst 20% van de Nederlanders tot vervelende klachten. De afgelopen jaren lijken er steeds meer mensen last van te hebben. Wat kunt u eraan doen? We geven u een paar belangrijke tips.
Rédaction Supersmart.
2017-06-12 (blog.publication: 2017-03-31)Opmerkingen (0)

Ken uw allergenen!

Een seizoensgebonden allergie (ook wel hooikoorts genoemd) wordt veroorzaakt door een ontstekingsreactie van het lichaam als gevolg van de aanwezigheid van een allergeen. In tegenstelling tot zogenaamde chronische vormen van allergie, die veroorzaakt worden door allergenen die het hele jaar aanwezig zijn (mijten, dierenhaar...), zijn seizoensgebonden allergieën gerelateerd aan pollen. Het is belangrijk om te weten welke stof verantwoordelijk is voor de klachten. We onderscheiden drie soorten: pollen van bomen, van grassen en van kruiden.

Doen

De enige manier om erachter te komen waarvoor u allergisch bent, is het laten uitvoeren van een aantal testen. Uw arts zal u doorsturen naar een allergiespecialist, maar u kunt in de apotheek vaak ook 'thuistesten' vinden om uzelf te testen op allergieën.

Houd in de gaten in welke periode uw allergie opspeelt

Met het voorjaar beginnen ook vaak de klachten, want op dat moment beginnen de bomen te bloeien. De kans op allergieën blijft echter tot aan het einde van de zomer aanwezig, want kruiden gaan door met het aanmaken van pollen tot aan het begin van de herfst. In welke maanden moet u extra opletten? Vooral in de maanden mei en augustus, want dan spreekt men vaak van een 'pollenpiek'. Bedenk dat ook het weer en de regio waarin u zich bevindt van invloed zijn op een allergie. De hooikoortsradar informeert u dagelijks over de pollenverwachtingen in het hele land en geeft aan welke pollen op dat moment de meeste klachten geven.

Doen

Raadpleeg vanaf de eerste mooie dagen de hooikoortsradar. Maak geen uitgebreide wandelingen in de natuur, bescherm uw ogen met een zonnebril en sluit uw ramen om te voorkomen dat de pollen naar binnen waaien.

Geef uw immuunsysteem een boost

Door de seizoensgebonden allergie raakt ons immuunsysteem verzwakt. Geef wat extra ondersteuning aan uw afweersysteem zodat u de klachten van de allergie beter aankunt. Sommige voedingssupplementen bieden een combinatie van allergiebestrijdende plantaardige extracten die de symptomen van de allergie tegengaan met fytonutriënten. Ze geven daarnaast een boost aan het immuunsysteem en de luchtwegen.

Doen

Zorg ervoor dat u er het hele jaar door een gezonde levensstijl op na houdt en eet regelmatigprobiotica om het evenwicht in uw darmflora te herstellen. Zoals u weet is de darmflora belangrijk voor een gezond immuunsysteem.

Verlicht de symptomen, voorkom herhaling

Zelfs al zijn de klachten meestal niet schadelijk, ze kunnen wel erg hinderlijk zijn. Het dagelijks leven raakt erdoor verstoord en u wordt er extra moe van. Het is helaas niet mogelijk om alle allergenen uit te bannen. De inname van antihistaminica is dan ook meestal een goed idee, in elk geval om de klachten te verlichten. Een andere interessante optie: fytotherapie. Sommige planten, zoals Capparis spinosa (kappertjes) of Ribes nigrum (zwarte bes) hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Bovendien heeft de Capparis spinosa werkstoffen die een histaminewerende werking hebben. Ten slotte kunt u nog denken aan desensibilisatie, dat wil zeggen dat men u probeert ongevoelig te maken voor de stof.

Doen

Wacht niet tot u last krijgt van klachten om in actie te komen. Start al vanaf het begin van de lente met een kuur van voedingssupplementen op basis van specifieke planten.

Let op kruisallergieën

Wellicht heeft u wel eens gehoord van het fenomeen kruisallergieën. Dit doet zich voor tussen pollen en bepaalde voedingsmiddelen, met name groente en fruit. Wanneer er een intolerantie bestaat tegen een bepaalde soort pollen, dan kan dit soms ook leiden tot een (al dan niet ernstige) reactie in de mond en keel (jeuk, zwelling....). Zo'n 30% van de mensen met een seizoensallergie heeft hier last van. Welke combinaties kunt u beter vermijden:

Like en deel Pinterest

Opmerkingen

U dient ingelogd te zijn op uw account om een opmerking te kunnen plaatsen
Dit artikel is nog niet beoordeeld. Laat als eerste uw beoordeling achter
Onze selectie artikelen
Schijfjes sinaasappel, grapefruit en citroen rijk aan vitamine C
Top 10 van voeding die het rijkst is aan vitamine C

De ster onder de vitamines, dat is vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd. Lees hier welke voedingsmiddelen het rijkst zijn aan vitamine C en ontdek hoe u er optimaal van profiteert.

Lever, boter en wortelen zijn rijk aan vitamine a en bètacaroteen
Gezichtsvermogen, immuunsysteem....Welke bronnen zijn rijk aan vitamine A?

Van alle vitamines die nodig zijn voor een goede werking van ons lichaam, neemt vitamine A een van de belangrijkste plaatsen in. Hierbij onze tips om een tekort aan deze vitamine te voorkomen.

Een lepel colostrum in poedervorm met een roze achtergrond
Immuniteit: ontdek de weldaad van colostrum, de eerste moedermelk

De pasgeboren baby kan vaak tot 2 dagen na de geboorte profiteren van de colostrum, de eerste moedermelk die het immuunsysteem een flinke boost geeft. Hoe kunnen we als volwassenen profiteren van deze uitzonderlijke bestanddelen?

Medicinale paddenstoelen reishi en shiitake
5 medicinale paddenstoelen om uw immuunsysteem te stimuleren

Paddenstoelen zijn rijk aan biologische werkstoffen en worden al eeuwenlang gebruikt als voeding, maar ook als medicijn. We draaien er niet omheen en vertellen u direct welke 5 medicinale paddenstoelen uw immuunsysteem krachtiger kunnen maken.

Natuurgeneeskundige Lisa Salis thuis in haar woonkamer
Thuisblijven: interview met natuurgeneeskundige Lisa Salis

SuperSmart interviewt Lisa Salis, deskundige op het gebied van natuurgeneeskunde en voeding. De gediplomeerde therapeute geeft via een videogesprek haar tips om deze periode goed door te komen en het leven een stukje aangenamer te maken.

Witte bloedcellen die virussen aanvallen in het lichaam.
Ubiquinol: boost uw immuunsysteem met het co-enzym Q10

Van het co-enzym Q10 is bekend dat het hypertensie kan verlagen en hartproblemen kan verminderen....maar dat is niet het enige. Lees hier hoe deze stof eveneens uw immuunsysteem een flinke oppepper kan geven.

Deze producten vindt u wellicht interessant

AHCC 500 mgAHCC 500 mg

De meest krachtige en alom erkende stimulans voor het immuunsysteem.

83.00 €(98.39 US$)
+
Organic MycoComplexOrganic MycoComplex

Het supercomplex met 7 medicinale paddenstoelen - Shiitake, Chaga, Reishi, Maitake, Cordyceps, Polypor en Agaric

38.00 €(45.05 US$)
+
Green Propolis 400 mgGreen Propolis 400 mg

een natuurlijk antibioticum, rijk aan biologische werkstoffen

47.00 €(55.71 US$)
+
Bacillus subtilisBacillus subtilis

Een probiotische bacteriestam met een aangetoonde stimulerende werking voor het immuunsysteem

16.00 €(18.97 US$)
+
Defense Mix 75 mgDefense Mix 75 mg

Beste combinatie van essentiële oliën voor het bestrijden van infecties

22.00 €(26.08 US$)
+
Organic Royal jelly 4 % 10-HDAOrganic Royal jelly 4 % 10-HDA

100% biologische vitaliteitsboost

27.00 €(32.01 US$)
+
Neem Extract 500 mgNeem Extract 500 mg

Een 10:1 extract van Azadirachta indica, antiseptisch, anti-bacterieel, antiviraal, bestrijdt ontstekingen en werkt ontgiftend!

20.00 €(23.71 US$)
+
PP 40PP 40

40 mg zeldzame en krachtige alkaloïden gewonnen uit Pao pereira, prolonged release.

73.00 €(86.53 US$)
+
© 1997-2020 Supersmart.com® - Alle rechten van reproductie voorbehouden.
© 1997-2020 Supersmart.com®
Alle rechten van reproductie voorbehouden.
Nortonx
secure
Warning
ok