0
nl
US
SuperSmartSuper-nutrition Nutranews
X
× Shoppen op basis van gezondheidszorgen Shoppen op basis van ingrediënten Bestsellers Nieuw Aanbieding Mijn account Smart Prescription Blog Trouwe klanten programma Taal: Nederlander
Home BlogMijn adviezenDe koude maanden komen eraan: bereid u goed voor!
Mijn adviezen

De koude maanden komen eraan: bereid u goed voor!

2018-11-29

Pas op met vaststaande ideeën!

U heeft vast wel eens iemand horen zeggen dat de koude alle microben doodt!Deze stelling is maar moeilijk te geloven. Waarom? Omdat (buik)griepepidemieën juist vaak voorkomen in het koudste seizoen van het jaar. Tal van studies hebben deze gedachte dan ook tegengesproken: er is namelijk een groot aantal ziektekiemen dat de koude uitstekend verdraagt. Sommigen soorten zijn tijdens de winter zelfs sterker.Als de temperaturen sterk dalen, worden de microben wel een tijdje wat passiever, maar dood gaan ze niet!Ze worden heel gemakkelijk weer actiever en kunnen het lichaam dan weer besmetten. Onze constante lichaamstemperatuur van 37°C zorgt voor ideale omstandigheden en de ziektekiemen kunnen zich hierin razendsnel ontwikkelen.Aromatherapie, oftewel het gebruik van essentiële oliën met een infectiebestrijdende werking is de beste oplossing om microben te doden en ziek worden te voorkomen.

Omstandigheden die gunstig zijn voor het overbrengen van microben

De kou doodt de microben niet. Sterker nog: kou lijkt ervoor te zorgen dat besmettelijke ziektekiemen sneller worden overgedragen. Dit valt ten eerste te verklaren doordat we meer tijd binnenshuis doorbrengen als het koud wordt. Door de koude zitten we met meer mensen dichter op elkaar in een afgesloten ruimte. Hierdoor neemt de kans op besmetting toe. Ten tweede zorgt de verwarming van onze vertrekken ervoor dat het neusslijmvlies uitdroogt. Daardoor is het minder goed in staat besmettelijke ziektekiemen te bestrijden. Daar komt nog bij dat we onze leefruimtes in verband met de koude minder ventileren, waardoor ziekteverwekkers zich gemakkelijker kunnen ophopen. Wie niet ziek wil worden in de winter, kan maar beter regelmatig zijn handen wassen. Daarnaast is het goed om de leefruimtes niet te veel te verwarmen en deze regelmatig te luchten.

Een verzwakt immuunsysteem

Er is meerdere malen aangetoond dat het immuunsysteem beïnvloed wordt door de komst van de koude. De cellen van het immuunsysteem verplaatsen zich trager waardoor microben meer tijd hebben om zich te settelen en zich te ontwikkelen. Ook het feit dat we minder energie hebben door de seizoenswisseling kan het lichaam verzwakken. Om die reden wordt vaak het advies gegeven om een vitaminekuur te nemen en zo te zorgen voor extra bescherming tegen winterse infectieziektes.De multivitamines zijn zeer populair, en dat is niet voor niets: een enkele capsule bevat namelijk een concentraat van vitamines, mineralen, antioxidanten en fytonutriënten die een gunstige effect hebben op de werking van ons lichaam. Wetenschappers hebben ook krachtige bestanddelen ontdekt die ons afweermechanisme een boost kunnen geven en die ziekte helpen voorkomen.Kijk bijvoorbeeld eens naar het supplement van colostrum en de gunstige effecten hiervan als het gaat om de bestrijding van winterse infectieziekten.

Verhoogd infectierisico door vervuiling

Er zijn steeds meer studies die aantonen dat luchtvervuiling de kans op infecties verhoogt. Nu is de winter bij uitstek een seizoen waarin sprake is van vervuilingspieken, zowel binnen als buiten. Zo kan de verwarming van onze leefruimtes de uitstoot van fijnstof verhogen. Door de lage temperaturen en de afwezigheid van wind wordt de vervuiling minder goed verspreid over de atmosfeer. Dit kan weer leiden tot een overschrijding van de wettelijke drempelwaarden. Om voor onszelf, maar ook voor anderen de kans op winterse infectieziekten zo klein mogelijk te maken, moeten we er allemaal op onze eigen manier ons best voor doen om de uitstoot van fijnstof zoveel mogelijk te beperken. We kunnen ons lichaam ook een handje helpen met antioxidanten, want deze stoffen beschermen ons lichaam tegen de aanvallen van vervuilende stoffen. Antioxidanten vinden we in bepaalde wintergroenten en fruitsoorten, maar deze natuurlijke beschermers zijn ook verkrijgbaar in de vorm van een krachtig complex: AntiOxidant Synergy. Dit supplement brengt in een capsule de beste natuurlijke antioxidanten bij elkaar: curcumine uit kurkuma, polyfenolen uit druiven, EGCg uit groene thee..

© 1997-2019 Supersmart.com® - Alle rechten van reproductie voorbehouden.
© 1997-2019 Supersmart.com®
Alle rechten van reproductie voorbehouden.
x
secure